Predstavnici slovenskog arboretuma Volčji potok posjetili naš Arboretum

Napisala on Čet, 22/11/2018 - 12:11,

Direktor slovenskog arboretuma Volčji potok kraj Ljubljane Aleš Ocepek i njegov savjetnik Matijaž Mastnak posjetili su park Arboretum Opeka . Ovo je bio uzvratni posjet nakon što su slovenski arboretum ovog ljeta zajedno posjetili saborski zastupnik Anđelko Stričak, direktor Razvojne agencije Sjever Miljenko Ernoić , g-đa Martina Žnidar iz Parkova i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Gosti iz Slovenije  po prvi su  puta prošetali parkom uz stručnu pratnju prof. Klarić iz Srednje škole „Arboretum Opeka“ te su oduševljeni ljepotom ambijenta, raznolikošću i lokacijom parka, izrazili samo pohvale. Međutim, izrazili su i veliku zabrinutost obzirom da se sa revitalizacijom parka i drveća nesmije i nemože dugo čekati. Brza reakcija i zahvati su nužni inače će park doživjeti sudbinu do kraja razrušenog i devastiranog dvorca.

Nadalje, gosti iz Slovenije izjavili su kako su spremni pružiti bilo kakvu stručnu te svaku drugu vrstu pomoći, spremni su surađivati u zajedničkim projektima prema EU ( već je ostvarena suradnja zajedničkom  prijavom projekta #YouEU u sklopu poziva Europa za građane !), ali i na svaku drugu vrstu potrebne suradnje i pomoći.

Domaćini su gostima iz Slovenije bili načelnik Općine Marijan Kostanjevac, direktor Razvojne agencije Sjever Miljenko Ernoić i Marin Bašić iz Parkova.