ODRŽANA 129. SJEDNICA SKUPŠTINE DVD-a VINICA

Napisala on Pet, 02/02/2018 - 13:02,

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vinica održalo je 129. redovnu sjednicu skupštine.

U sklopu DVD Vinica djeluje vatrogasna postrojba od posebnog interesa za Općinu Vinica sastavljena od 30 operativnih  članova  društva. Vatrogasci imaju liječničku svjedodžbu, stručno su osposobljeni, osigurani, spremni da u svakom trenutku osiguraju sigurnost mještana od požara i drugih opasnosti.

Predsjednik društva Ivica lazar otvorio je 129. sjednicu skupštine i pozdravio brojne  uzvanike  nazočne na Skupštini među kojima su bili  tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije g. Zvonko Videc, načelnik Općine Vinica g. Marijan Kostanjevac, ravnateljica OŠ Vinica i zamjenica načelnika Mirjana Jambriško, predstavnik firme Vatropromet g. Kobeščak vatrogasci sa kojima surađujemo i to Dobrovoljna vatrogasna društva : Donje Vratno,  Gornje Ladanje, Gornje Vratno, Gradiše, Petrijanec, Lovrečan Dubrava, Strmec Posravski , Svibovec Podravski, Donje Ladanje i Totovec, gosti iz susjedne Republike Slovenije PGD Studenci Maribor i PGD Vitomarci.

Izvješće o radu društva podnio je tajnik Miroslav Kelemenić koji je podsjetio na najvažnije aktivnosti društva u 2017 godini, među kojima je jedna od najvažnijih aktivnosti izgradnja nadstrešnice za kombi vozilo te osvrt na regionalno natjecanje gdje su članovi društva sa 3 ekipe odvojili 6 pehara. Zapovjednik društva Tomica Šaško podnio je Izvješće o operativnom djelovanju vatrogasne postrojbe DVD Vinica te podsjetio na 23 intervencije u prošloj godini.  Predsjednik društva Ivica lazar podnio je Plan  rada i financijski plan za 2018.

Članovi društva primili su spomenice za dobrovoljan rad u DVD-u, a spomenice za  50 g. Ivan Hrgar i Boltek (K) Stjepan, za 40 g. Josip Florjanović, a za 30 g Ivica Boltek, Ivica Hrgar, Stjepan Hrgar, Miljenko Bek, Dubravko Galeković i Miroslav Kelemenić.

DVD Vinica dodijelila je i dvije plakete i to Plaketu operativac godine 2017, a primio ju je Tomica Šaško, koji je u prošloj godini odradio 19 intervencija. Specijalno PRIZNANJE ZA NESEBIĆNO ZALAGANJE U ZAŠTITI OD POŽARA dodijeljeno je bivšem zapovjedniku Ivici Boltek.

Upravni odbor DVD Vinica odlučio je podijeliti i Zahvalnice za poseban doprinos i potporu u radu DVD-a VINICA osobama koje su pomogale radu društva u 2017. godini te je  dodijeljeno ukupno 12 takvih zahvalnica.

U društvo je tokom skupštine pristupilo 7 novih članova. Na kraju skupštine prisutnima su se obratili i uvaženi gosti, koji su se uglavnom bavili pohvalama na račun rada DVD-a Vinica, među kojima i tajnik Vatrogasne zajednice varaždinske županije Zvonko Videc, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, te predstavnik firme Vatropromet g. Kobeščak.