Dječji vrtić Vinica postao je Europska talent točka!

OBJAVLJENO 25.4.2024.  |  AUTOR: Općina Vinica

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinske županije u Varaždinu je održana 4. međunarodna tematska konferencija „Dobra praksa u radu s darovitima“ .

Na konferenciji je sudjelovao veliki broj sudionika koji su prepoznali važnost teme i želje za unapređenjem u području rada s darovitima.

Predavači na konferenciji redom su eminentni stručnjaci u području rada s visokomotiviranom i motiviranom djecom i mladima, a dolaze iz Nizozemske, SAD-a, Mađarske i Hrvatske.

Konferencija je bila prilika i za promociju četvrte generacije polaznika programa usavršavanja za rad s darovitima RITHA Hrvatska (Radboud International Training on High Ability, 15 polaznika) te za promoviranje novih Europskih točaka za darovite (Albanian Talent Center, Dječji vrtić Vinica i Osnovna škola Privlaka).
 
Dječji vrtić Vinica ujedno je bio dio suradničke mreže za osnivanje Stručno- razvojnog centra Varaždinske županije za darovitu djecu predškolske dobi koji je kao takav treći u Republici Hrvatskoj čime se vroma ponosimo. Autor programa je Dječji vrtić Radost Ludbreg, u suradnji sa Dječjim vrtićem Dječji svijet, Dječjim vrtićem Dječja mašta, Dječjim vrtićem Tratinčica, Dječjim vrtićem Bajka i Dječjim vrtićem Vinica s autoricom programa Ksenijom Humek.
 

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. čestita Kseniji Humek koja je u 2023. godini zahvaljujući tome što je završila program usavršavanja za rad s darovitima (RITHA Hrvatska) mogla prijaviti Dječji vrtić Vinica kako dobio certifikat te postao Europska talent točka.

Provedeni projekti tijekom 2023. godine ujedno su bili temelj za certifikat Europske talent točke.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.