Premijera predstave „Babinjak“ 4. ožujka u Općini Vinica!

OBJAVLJENO 19.2.2024.  |  AUTOR: Općina Vinica

Predstava „Babinjak“, Kerekesh Teatra stiže na pozornicu 15. Tjedna smijeha u ponedjeljak 4. ožujka s početkom u 19,00 sati u Velikoj dvorani Općine Vinica.

Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš

Igraju:

  • Isidora Ferenčina
  • Mirna Medaković Stepinac
  • Zdenka Šustić
  • Lana Gojak Bajt 

U novoj predstavi Ljubomira Kerekeša, “Babinjak” čine Kata, Seka, Ružica i Boža, članice Udruge žena “Moramo” koje imaju puno većih problema od običnog uživanja u traču. Odlučne u svojoj nakani da opljačkaju lokalnu mesnicu jer im je bahati mesar prodao staro i pokvareno meso zbog kojega je smrtno stradao Katin pas, počinju pripreme za dugo očekivanu osvetu kako bi se konačno zauzele za sebe i pomogle u humanitarnoj akciji. Uz stalno preispitivanje svojih odluka i borbe sa strahom od neuspjeha ova predstava će govoriti o problemima nasilja nad ženama, o problemima etiketiranja i omalovažavanja žena u društvu, kao i o empatiji i međusobnoj pomoći koje danas u društvu ima sve manje.

Predstava je organizirana u sklopu 15. Tjedna smijeha, najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj temeljem dugogodišnje dobre i uspješne suradnje Općine Vinica i Kerekesh Teatra.

„Općina Vinica kroz svoje brojne aktivnosti podupire programe u kulturi te se i ove godine uključila u organizaciju i program najvećeg festivala koji se održava na području Varaždinske županije, a posebna mi je čast što nova predstava Babinjak igra u Vinici.", izjavio je načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof.

Predstava je za sve mještane besplatna, a odigrat će se u Velikoj dvorani Općine Vinica u ponedjeljak, 4. ožujka ove godine u 19,00 sati!

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.