Načelnik Štimec podiže standarde u Dječjem vrtiću Vinica

OBJAVLJENO 30.3.2024.  |  AUTOR: Općina Vinica

Općini Vinica dodijeljena su financijska sredstva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za poboljšanje materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Vinica u iznosu od 21.828,92 EUR.

Dobiven iznos namijenjen je projektu nabave i upotpunjavanja sadržaja igrala Dječjeg vrtića Vinica.

Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. ističe: „Ova investicija predstavlja važan korak prema stvaranju još kvalitetnijeg i poticajnijeg okruženja za djecu. U planu je ugradnja novih igrala koja će obradovati djecu, a koja će potaknuti maštu i razvoj najmlađe djece. Postavit će se i adekvatne podloge koje će smanjiti rizik od ozljeda.

Uz dodatnu opremu svakako moramo istaknuti važnost edukacije djece pogotovo važnost učenja plivanja stoga već treću godinu za redom djeca Dječjeg vrtića Vinica polaze „Vodeni vrtić“ na Gradskim bazenima Varaždin.

Djeca usvajaju tehnike rada nogu, ruku, disanja, gledanja pod vodom, ronjenja, plutanja i početke plivanja.

Svako dijete koje završi Dječji vrtić Vinica trebalo bi obavezno usvojiti znanje plivanja odnosno samostalno preplivati 25 metara u dubokom bazenu. „Uz izrazito visoko izdvajanje u Dječji vrtić Vinica, svakako nas veseli činjenica da je Dječji vrtić Vinica osvojio visoko drugo mjesto na 30. dodjeli nagrada Najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj obrazovno – ekološkog projekta HRT-a.

Općina Vinica nastavlja s pripremama i prijavama na nacionalne i europske fondove te zahvaljujući dobrom radu tima Općine Vinica, dobivenim sredstvima iz vanjskih izvora omogućeno je financiranje velikih investicija. Ovo je još jedan korak bliže da postanemo najljepša općina u Republici Hrvatskoj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.