Sara Spevan ostvarila plasman na Europsko prvenstvo SIGURNO U PROMETU u Bari-u između 2.500 učenika

OBJAVLJENO 26.5.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Velika Sara Spevan uz pomoć mentora dr.sc. Branimir Štimec, prof. iz OŠ VINICA velikim zalaganjem, učenjem i treningom osvojila je 2. mjesto na 29. Državnom prvenstvu SIGURNO U PROMETU te se plasirala u nacionalnu ekipu, koja će sudjelovati na Prvenstvu Europe  u Bari-u Crna Gora u rujnu ove godine.

Ekipu Varaždinske županije predstavljali su: Martin Galić, Helena Evačić, Ivano Bruža Habek, svi iz OŠ I.K. Sakcinskog Ivanec te naša Sara. EKIPA je osvojila 1. mjesto u konkurenciji svih Županija Republike Hrvatske te  Grada Zagreba,  a samim time i 4 OSKARA ZNANJA. Mentorica ekipe iz Ivanca je Anđelka Barlek. O kakvom se natjecanju radi govori podatak da je od razine školskih, preko županijskih, a kasnije i državnih natjecanja sudjelovalo preko 2500 učenika koji su uz poznavanje prometnih propisa i pravila- čija se provjera vršila na računalu u rangu vozačkog ispita B kategorije, vozila bicikle na veoma zahtjevnim poligonima u dvorani.

Ovi odlični rezultati proizašli su iz projekta  ŽELIM VOZITI BICIKL (nosioc Biciklistički akademski sportski klub Vinica) koji obuhvaća učenike osnovnih škola Vinica, Cestica, Petrijanec, Sračinec i VII. OŠ Varaždin, kojeg već dugi niz godina podržavaju načelnici Općina Vinica -  dr.sc. Branimir Štimec, prof. , Cestica - Mirko Korotaj, Petrijanec - Željko Posavec, Sračinec  - Božidar Novoselec  i ZSU Grada Varaždin mr.sc. Alen Runac. Još jednom čestitamo našoj Sari na odličnom rezultatu!!!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.