Poziv za prijavu štete od prirodnih nepogoda – poplava, klizanja, tečenja, odronjavanja i prevrtanja zemljišta

OBJAVLJENO 25.5.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica
Poziv za prijavu štete od prirodnih nepogoda – poplava, klizanja, tečenja, odronjavanja i prevrtanja zemljišta

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak donio je Odluku o proglašenju dvije prirodne nepogode.

Prijava se može izvršiti za nastale materijalne štete na poljoprivredi, poljoprivrednom i građevinskom zemljištu, građevinama i opremi u vremenskom razdoblju od 25.05. do 01.06.2023. godine. 

Službenu prijavu štete mogu podnijeti vlasnici imovine na području Općine Vinica u elektroničkom obliku na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vinica radnim danom u vremenu od 08,00 do 12,00 sati ili poštom  na adresu: Općina Vinica, Marčan, Vinička 5, 42207 Vinica, putem PN obrasca u roku 8 (osam) dana od dana proglašenja prirodne nepogode.

Potrebna dokumentacija za prijavu štete:

  1. obrazac PN
  2. za štete na poljoprivredi potrebno je uz obrazac PN priložiti presliku Zahtjeva za potporu za 2023. godinu (ažuriran OPG upisnik) (AGRONET; predan Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju);
  3. za štete na stambenim i gospodarskim objektima uz obrazac PN poželjno je priložiti i 1-5 fotografija (ukoliko ih prijavitelji posjeduju) te naznačiti broj katastarske čestice na kojoj se nalazi građevina.

Dodatna dokumentacija za prijavu štete:

  1. Obrazac EN-1
  2. Obrazac EN-2
  3. Obrazac EN-3

Posljednji dan za prijavu šteta je 1. lipnja 2023. godine. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.