Načelnik posjetio Agrofest u Srednjoj školi “Arboretum Opeka” Marčan

OBJAVLJENO 7.10.2022.  |  AUTOR: Općina Vinica

Srednja škola „Arboretum Opeka“ organizirala je 1. Poljoprivredni sajam Agrofest u sklopu EU projekta „Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi.“  Načelnik Općine Vinica, dr.sc. Branimir Štimec,prof. prisustvovao je svečanom otvaranju Agrofesta danas, 07. listopada 2022. godine. Uz načelnika, prisustvovali su i ravnatelj Srednje škole „Arboretum Opeka“ Marčan Dragan Brkić te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek koji je proglasio Agrofest otvorenim.

Sajam se održava s ciljem promocije strukovnih poljoprivrednih zanimanja i rada Regionalnog centra kompetentnosti te povezivanja poslodavaca i polaznika Centra, a posjetitelje je dočekalo 40-ak izlagača među kojima su OPG-ovi s vlastitom voćarskom, povrćarskom, vinarskom i pčelarskom proizvodnjom, traktori i poljoprivredna mehanizacija te razni štandovi. Prigodnim programom predstavio se i mlađi uzrast Kulturnog umjetničkog društva „Vinica“.

Načelnik Općine Vinica istaknuo je kako je i sam bio polaznik Srednje škole „Arboretum Opeka“ te mu je drago vidjeti kako škola napreduje te je siguran kako će Regionalni centar kompetentnosti donijeti i kvalitetnije obrazovanje, ali i boljitak i napredovanje kako učenicama tako i cijeloj sredini.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.