Velik broj sudionika na tradicionalnom pohodu po Viničkom kraju

OBJAVLJENO 7.9.2022.  |  AUTOR: Općina Vinica

U subotu 03. rujna 2022. godine¸uspješno je izveden  tradicionalni pohod po Viničkom kraju pod  pokroviteljstvom Općine Vinica i u organizaciji družine Vinicit Vinica. Na pohodu su osim domaćih mještana sudjelovali i gosti, planinari iz Varaždina, Čakovca, Ivanca, Lepoglave, Zagreba, Koprivnice, Trnovca Bartolovečkog i Nedelišća, te se okupilo sedamdesetak sudionika.

Dobrodošlicu  gostima planinarima i svim ostalim sudionicima Viničkog pohoda poželio je vinički načelnik, dr. sc. Branimir Štimec, prof. koji je zahvalio na dolasku i sudjelovanju svim sudionicima. Tom prilikom načelnik je istaknuo da Općina Vinica i on kao načelnik podržavaju ovakve manifestacije te se pri tom  zahvalio Vesni Levanić, jednoj od inicijatora ovog pohoda i ostalim članovima družine Vinicit, koji su zaslužni za dobru organizaciju, pripremu i uređenju rute, prihvat i ugošćivanje sudionika i uspješnost ovog pohoda.

Sudionici ovog pohoda, prošli su 20-tak kilometara po Viničkom kraju te obišli znamenite lokalitete općine Vinica, počevši od   Stupa  srama-Prangera na Trgu M. Gupca u Vinici. Ruta je dalje prolazila kroz Vinicu do crkve sv. Marka ev.  gdje je sudionike pohoda dočekao prečasni Valent Posavec te uz kratko upoznavanje s poviješću crkve, blagoslovio sve sudionike. Osim obilaska ostalih znamenitosti: Vinička tradicijska kuća, dvorac i arboretum Opeka, Špilja Vinica, slap De kubila šči,  Stari grad – Burg, Crkva sv. Barbare, svi su mogli uživati u prekrasnoj prirodi , viničkim brežuljcima koji su poznati vinogradarski kraj i odličnoj atmosferi koja je trajala cijelim putem.  

Ovogodišnji  Vinički tradicijski pohod  završio je okrjepom kod Ribičke kuće uz druženje i odlične dojmove svih sudionika.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.