Izaslanstvo Dubrovačko- neretvanske županije predvođeno županom Dobroslavićem u Općini Vinica

OBJAVLJENO 25.8.2022.  |  AUTOR: Općina Vinica

Župan Nikola Dobroslavić s izaslanstvom Dubrovačko- neretvanske županije boravi u Varaždinskoj županiji te je u utorak, 23. kolovoza 2022. godine posjetio Općinu Vinica.

Uz župana, u Vinici bili su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te zamjenica župana Silvija Zagorec.

U Vinici dočekali su ih načelnik Općine Vinica, dr.sc. Branimir Štimec, prof., ravnateljica Osnovne škole Vinica Mirjana Jambriško, ravnatelj Srednje škole „Arboretum Opeka“ Dragan Brkić te pripadnici Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“. Prisutni su položili vijence i zapalili svijeće ispred spomen ploče kod nekadašnjeg centra za obuku jedinica ZNG-a.

Pozdravivši nazočne, župan Stričak ističe da je ovo prvi puta da je Dubrovačko- neretvanski župan došao na ishodište odakle je na sjeveru Republike Hrvatske krenuo otpor, a potom i oslobađanje naše domovine. Osim poveznica iz Domovinskog rata, župan ističe da se u Općini Vinica nalazi Arboretum kao i u Dubrovačko- neretvanskoj županiji.

Nazočnima se obratio i načelnik Štimec: „Nalazimo se u Vinici koja je povijesno mjesto te se nikad ne smije zaboraviti što se događalo u Vinici. Ovdje je započeo otpor, a veća oslobodilačka akcija 1. gardijske brigade „Tigrovi“ bila je u Konavlama; s kojom je Općina Vinica sklopila Povelju prijateljstva. To je ujedno i poveznica Općine Vinica i Općine Konavle.“

Župan Dobroslavić ističe da pamte pomoć pruženu u obrani Dubrovačkog područja te oslobađanju uz pomoć 1. gardijske brigade „Tigrovi“. „Zadovoljstvo mi je da sam u Varaždinskoj županiji, ali i u Općini Vinica te  je bitno da se spoje sjever i jug Hrvatske.“, izjavio je župan Dobroslavić.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.