U Vinici održan Tečaj za osposobljavanje polaznika za zvanje vatrogasac

OBJAVLJENO 26.1.2024.  |  AUTOR: Općina Vinica

Načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. ističe kako je iz proračuna Općine Vinica tijekom posljednje tri godine izdvojeno iznad 200.000,00 eura za vatrogastvo te se investicija u Vatrogasni centar Vinica pokazala opravdanom jer u organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i  domaćina, DVD-a Vinica u Vatrogasnom centru Vinica, održan je tečaj za osposobljavanje polaznika za zvanje  vatrogasac.

Na tečaj koji traje  76 sati  prijavilo se četrdesetak polaznika iz regije Sjever (VZO Cestica, VZO Petrijanec, VZO Maruševec, VZO Vidovec i VZO Vinica) i polaznici regije Ivanec (VZG Ivanec, VZG Lepoglava i DVD Klenovnik).  Predavači na tečaju bili su Miroslav Kelemenić, Božidar Horvat, Vanja Lončar, Stjepan Hrgar, Vlado Hip i Ivica Lazar.

Nakon održanih predavanja i vježbi predviđenih programom osposobljavanja, u nedjelju, 21. siječnja održan je završni ispit, a kojeg je uspješno položilo 39 polaznika sa ukupnim prosjekom ocjena 3,5, a najviše su se istaknuli Tanja Herceg (DVD Vinica), Natalija Vugrinčić (DVD Strmec Podravski), Liljana Novak (DVD Maruševec), Anita Kramar (DVD Vidovec) i Patrik Videc (DVD Ivanec) koji su tečaj završili sa prosjekom ocjena 5,0.

Na samom kraju osposobljavanja polaznicima se u ima domaćina,  kao jedan od voditelja osposobljavanja obratio predsjednik DVD Vinica, Ivica Lazar koji je pozdravio sve polaznike osposobljavanja, kao i predstavnike vatrogasnih zajednica sa naprijed navedenih područja, kojom prilikom se zahvalio polaznicima što su bili tako vrijedni i dobri gosti, kao i odlični i marljivi  polaznici prilikom osposobljavanja, također se tom prilikom zahvalio i svim predstavnicima Vatrogasnih zajednica koji su se odazvali na završni ispit i tako dali podršku svojim novim vatrogascima. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske, g. Željko Nagy, zahvalio se domaćinu i predavačima na organizaciji tako velikog tečaja i čestitao je svim novim vatrogascima, kojima je  poželio puno sreće u njihovom vatrogasnom pozivu te napomenuo kako je obrazovanje u vatrogastvu vrlo važno i ključno u obavljanju vatrogasnih poslova. Ispred predavača obratio se Vlado Hip, koji je čestitao svim vatrogascima na položenom ispitu, a posebno onima najboljima koji su ovo osposobljavanje završili sa prosjekom ocjena 5.0.

Na samom kraju tečaja obratila se Mirjana Martinčević, Predsjednica odbora za žene u vatrogastvu Varaždinske županije, ujedno i predsjednica DVD Maruševec, koja se pridružila čestitkama, a posebno ženskim polaznicama, njima 19 koje su završile ovaj tečaj osposobljavanja.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.