Obavijest o obaveznim edukacijama za poljoprivrednike

OBJAVLJENO 13.9.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražili plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike preuzeli su obvezu pohađanja izobrazbe do kraja ove godine.

Sukladno odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu (NN 25/23, 52/23 i 56/23) jedan od uvjeta za ostvarenje potpore je dokaz o završenoj izobrazbi do kraja ove godine.

Korisnici plaćanja za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP) i IAKS mjere obvezni su svake godine za koju su prijavili, završiti izobrazbu ili koristiti individualno savjetovanje ili sudjelovati u demonstracijskoj aktivnosti u trajanju od najmanje 6 sati.

Izobrazbe, individualna savjetovanja i demonstracijske aktivnosti koje obavljaju javni i privatni savjetnici za korisnike su besplatne.

Pozivamo Vas da na mrežnoj stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede www.savjetodavna.hr, pod Savjetovanja i tečajevi pratite objave održavanja tečajeva u Varaždinskoj  županiji te se prijavite za sudjelovanje na izobrazbi, uživo ili putem webinara.

Nepoštivanje obveza propisanih za korisnike pojedinih intervencija dovodi do primjene administrativnih kazni i umanjenja poticaja od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Molimo naše poljoprivredne proizvođače da provjere u svom Agronet zahtjevu koju EKO SHEMU, IAKS MJERU ILI PROIZVODNO VEZANO PLAĆANJE imaju prijavljeno i da nam se prijave za odgovarajuću edukaciju u LISTOPADU.

 

EDUKACIJA ĆE SE ODRŽATI 17.10. U PROSTORIJAMA OPĆINE VINICA 8-14 sati.

 

Edukacija bude za korisnike  EKO SHEME (A) gdje spadaju  intervencije:

31.01. Intenzivirana raznolikost poljoprivrednih površina

31.03. Intenzivno održavanje ekološki značajnih površina

31.05. Minimalni udio leguminoza od 20% unutar poljoprivrednih površina

31.06. Konzervacijska poljoprivreda

31.07. Očuvanje travnjaka velike prirodne vrijednosti (TVPV)

32.05. PVP povrće

32.06. PVP za voće

32.09. PVP za sjeme

 Za više informacija možete kontaktirati broj: 091/488-2769 i 091/488-2971

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.