Projekt Ruksak pun kulture u Dječjem vrtiću Vinica

OBJAVLJENO 20.6.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Dječji vrtić Vinica postao je jedan od vrtića kojem je omogućeno upoznavanje sa sadržajima umjetničkog i kulturnog odabranog područja izvedbene umjetnosti jer su se prijavili za sudjelovanje u projektu Ruksak pun kulture. Cilj projekta je poticanje djece na razumijevanje i usvajanje umjetnosti i kulture.

U sklopu projekta u ponedjeljak, 19. lipnja 2023. godine u Dječjem vrtiću Vinica odigrana je predstava Udruge Kozlići. Predstavnici Udruge Kozlići pričaju kamišibaj priče- japanske narodne priče i hrvatske narodne priče prilagođene za kamišibaj format. Nakon što su predstavnici udruge ispričali kamišibaj priču, pružili su djeci priliku da sami nacrtaju i prepričaju priču Avanture maloga Juju u kamišibaj formatu.

Projekt Ruksak pun kulture dio je Sporazuma o suradnji potpisanog u listopadu 2014. godine od strane MZOS i Ministarstva kulture.

U provedbi, program Ruksak pun kulture - Umjetnost i kultura u vrtiću i školi za razdoblje 2015. - 2020. - nacionalnog dopunskog programa, podrška je vrtićima, osnovnim i srednjim školama vezano uz područja umjetnosti i kulture koji u hrvatskim vrtićima i školama provode stručnjaci - književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici.

Zamjenica ravnateljice Ksenija Humek zahvaljuje Ministarstvu kulture i Ministarstvu znanosti i obrazovanja što su ih uvrstili u projekt i omogućili ovaj vrijedan umjetnički doživljaj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.