Općini Vinica odobreno sufinanciranje od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu 10.500,00 EUR

OBJAVLJENO 5.6.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odabranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2023. godini.

Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva bile su moguće u razdoblju od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine.

Ukupno je odobreno 388 projekata, među kojima i projekt Općine Vinica pod nazivom Nabava komunalne opreme za uređenje javnih i zelenih površina na području Općine Vinica. Odobren je iznos od 10.500,00 EUR.

„Cilj navedenog projekta je razvoj komunalnog gospodarstva na području Općine Vinica te ostvarenje projekta daje doprinos boljem obavljanju komunalnih djelatnosti te pružanju komunalnih usluga kako bi se podigla razina javnih usluga te na kraju bila veća kvaliteta života stanovnika s područja Općine Vinica. Dobivena sredstva neće biti dovoljna za realizaciju projekta, a razlika je osigurana u proračunu Općine Vinica. Projektom je predviđeno opremanje područja općine s 20 koševa za smeće te 22 klupe. Svakodnevno Općina Vinica privlači turističke posjetitelje te će novopostavljena komunalna oprema doprinijeti vizualnosti općine. Poznat je trend druženja starije populacije stanovništva na klupama te će oni sada dobiti priliku za ponovnim oživljavanjem tog običaja. Postavljanjem koševa doprinosi se zaštiti okoliša te buđenju ekološke svijesti. Sve smo bliži cilju da Općina Vinica postane najljepša općina.“ ističe načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.