U sklopu projekta DETOX  u subotu se u  Donjoj Voći održava  radionica IZRADA DRVENIH STOLČEKA NA TRI NOGICE.

Ekstremno visoke temperature bez kišnog razdoblja tijekom mjeseca srpnja i kolovoza prouzročile su velike štete na poljoprivrednim kulturama. Iz tog razloga načelnik Marijan Kostanjevac zatražio je od župana proglašenje elementarne nepogode zbog suše. Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na zahtjev načelnika  obišlo je tijekom prošlog tjedna čitavo područje Općine Vinica te utvrdilo da su štete nastale na slijedećim kulturama: kukuruz merkantilni, kukuruz silažni, bundeve, krumpir kasni, suncokret, soja, šečerna repa, kupusnjače, djetelina, livade i ostalo povrće. Prva procjena šteta na poljoprivrednim kulturama na području Općine zbog suše iznosi cca 2.7 milijuna kuna, izjavio je tim povodom načelnik Kostanjevac.

Dječji vrtić SREĆA

Josipa Dumbovića 3, Marčan

42 207 Vinica

Tel: 042/722-733

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB: 73264273428

 

 

 

 

 

Temeljem članka 23.a Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN br. 10/97., 107/07. i

94/13.) i članka 16. Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe (NN

br. 63/08. i 90/10.) te Pravilnika o sadržaju i trajanju programa predškole (NN br. 107/14) Dječji vrtić Sreća objavljuje

 

JAVNI POZIV

ZA UPIS DJECE U PROGRAM PREDŠKOLE

ZA 2017./18. PEDAGOŠKU GODINU

 

 

Dječji vrtić Sreća vrši upis djece s područja Općine Vinica u program  predškole, koja je obvezna za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu, a koja ne pohađaju vrtić.

 

Obvezi upisa u program predškole podliježu djeca rođena od 01.04.2011. do 31. ožujka 2012. godine.

 

Program predškole provodit će Dječji vrtić Sreća od listopada 2017 . godine.

 

Prijava djece u program predškole može se izvršiti:

-         telefonom na broj 042/722-733 svakog radnog dana ili

-         osobno na adresi Dječjeg vrtića Sreća

 

Sve informacije vezane uz program predškole roditelji / skrbnici dobiti će na roditeljskom sastanku koji će se održati u Dječjem vrtiću Sreća 26. rujna 2017., UTORAK u 16.30 sati.

 

 

 

 

Ravnateljica

Kristina Posavi

Gornje Ladanje opet pliva

Petak, Ruj 22, 2017

Obilne kiše u posljednjih nekoliko dana uzrokovale su opet plavljenja u Gornjem Ladanju . Postojeći sustavi za odvodnju te kanali i grabe nisu mogli u kratkom vremenu apsorbirati ogromne količine vode, čemu su doprinjele i greške u projektu još od rekonstrukcije križanja od prije četiri godine te je više stanovnika zahtijevalo intervenciju Općine Vinica .

Na poziv stanovnika načelnik Općine Vinica obišao je još u nedelju najugroženije dijelove naselja (Zelendvorsku ulicu i ulicu Bana Jelačića) te tom prilikom ponovo naglasio kako je jedinii krivac za takve probleme Županijska uprava za ceste Varaždinske županije koja je nadležna za županijske i lokalne ceste i koja je bila nositelj izrade loše i nestručne projektne dokumentacije odvodnje oborinskih voda u lateralni kanal. Nemoguče je i neshvatljivo da se takav propust uopće dogodio, u svijetu visoke i sofisticirane tehnologije. Općina je za takvu izvanrednu situaciju angažirala g. Blaženka Premužića koji je također ustvrdio da visina i sama odvodnja nisu dobro projektirane.

- Na moj poziv jučer je na teren izašao g. Tomislav Osonjački, ravatelj ŽUC-a, sa g. Premužićem koji se prilikom obilaska opet uvjerio u loše izvedenu odvodnju oborinskih voda s čitavog područja naselja i odmah djelatnicima PZC-a izdao zadatak produbljenja postojećeg odvodnog kanala, a izvedeni su i zahvati preusmjeravanja vode u poljske kanale . Tim intervencijama izbjegnuto je, ali samo trenutno, plavljenje. Još jednom molim za razumjevanje i strpljenje iako dijelim ogorčenost svih koj su u toj zoni plavljenja, ali isto tako sve pozivam i molim da se zbog problema s odvodnjom oborinskih voda ne obraćaju samo nama u Općinu, već u ŽUC na telefon broj 214-403,  izjavio je ogorčeno načelnik Općine Marijan Kostanjevac.


Unatoč lošem vremenu ove se subote na startu 3. Biciklijade okupilo preko dvadesetak biciklista - djece i rekreativaca, kako bi obilježili Dan oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije te Dan branitelja Varaždinske županije.

Prije starta biciklistima se obratio predsjednik viničkog kluba branitelja g.Ivan Krajcer te zahvalio svima na dolasku zaželjevši sudionicima sigurnu vožnju i sretan dolazak na cilj u Gornjem Knegincu. Predsjednik Kluba iz Gornjeg Kneginca g. Ocvirek također se pridružio željama za uspješnom vožnjom okupljenim biciklistima . U svom su obraćanju oba predsjednika istakla značaj obilježavanja obljetnice te zahvalili svima na pomoći osobito Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata pod čijim se pokroviteljstvom ova biciklijada održava već treću godinu. Između ostalog, kako su rekli, važno je znati i uvijek naglašavati kako se upravo u Vinici formirala 5. Bojna 1 A brigade „Tigrovi“ iz koje je kasnije formirana legendarna 7. Gardijska brigada „Pume“ te kako se ne smije zaboraviti doprinos svih koji su sudjelovali u obrani Varaždina i okolice.

Okupljenim biciklistima obratio se i načelnik Općine Vinica g. Marijan Kostanjevac zahvalivši svima, pogotovo mladima i djeci , na dolasku. U prigodnom obraćanju istaknuo je značaj svih koji su branili te u konačnici i obranili i oslobodili grad Varaždin od jugokomunističke vojske. Također je zahvalio oragnizatoru utrke te svim sudionicima poželio ugodnu i sretnu vožnju do cilja u Gornjem Knegincu. 

Na ovogodišnjem Krapinskom festivalu nastupila je i  Viničanka Gabrijela Hrženjak,  inače studentica solo pjevanja u Ljubljani.

Gabi je ovo 4. po redu nastup na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, a ovaj put je pjevala  pjesmu Ivice  Pepelka,  „ Zagorska puca“  uz pratnju Kaliopa iz Ivanca. 

Vjerujem kako su svi Viničanci ponosni što naša Gabi prenosi ime Vinice diljem države, ali i van njezinih granica. Stoga iskrene čestitke našoj Gabi u ime svih, izjavio je načelnik, gospodin Marijan Kostanjevac.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u povodu obilježavanja 26. godišnjice oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije organizira u subotu 16. rujna u 10 sati treću Ppo redu, biciklijadu Vinica – Varaždin Breg.

Ruta biciklijade od Vinice do Varaždin Brega  usko je vezana uz Domovinski rat i povezuje mjesta u Varaždinu i njegovoj okolici koja su imala svoju značajniju ulogu u Domovinskom ratu i Varaždinskim danima rata, te obrani Republike Hrvatske.

Za start  biciklijade izabrana je Vinica  gdje je ustrojena  5. bojna 1. A brigade ZNG – Tigrovi, početak biciklijade predviđen je u 10 sati.

 

Ujedno će se biciklijadom obilježiti i Europski tjedan kretanja (European Mobility Week – EMW) koji se obilježava svake godine od 16. do 22. rujna u cijeloj Europi, u organizaciji Europske komisije (Glavne uprave za okoliš i Glavne uprave za mobilnost i promet Europske komisije) i obuhvaćeno preko 1.000 gradova, a posvećen je održivom kretanju i mobilnosti.

Biciklijada je rekreativno-edukativnog karaktera (nije utrka), a između etapa predviđena su kratka zaustavljanja kako bi se tempo biciklijade prilagodio svim sudionicima od onih najmlađih do onih najstarijih.  Za osobe mlađe od 16 godina obavezna je kaciga te pratnja odrasle osobe, a bit će organizirana redarska služba i prateće vozilo. Također, sudionici se mogu priključiti između pojedinih etapa.

DAR PRVAŠIĆIMA

Petak, Ruj 22, 2017

Općina Vinica uključila se u akciju "Darujmo prvašićima!" čiji je cilj stjecanje široke razine općeg odgoja i obrazovanja te zadatak razvijati opredjeljenost za europski suživot prihvačajući nove društveno-kulturne vrijednosti, čuvajući pritom vlastitu kulturu, povijest i nacionalni identitet.

U sklopu akcije, nabavljene su slikovnice "Hrvatska za djecu" koja je jedinstveno vizualna cjelina i pravi početak za otkrivanje i upoznavanje iznimnih raznolikosti Hrvatske s nadom da će ovakav poklon u djeci pobuditi interes za čitanje, učenje i temeljito upoznavanje vlastite kulture.

U ime načelnika Marijana Kostanjevca i Općine Vinica,  zamjenica načelnika Mirjana Jambriško koja je ujedno i v.d. ravnateljica OŠ Vinica,  podijelila je ovaj zanimljivi i poučni poklon svim učenicima prvih razreda Osnovne škole Vinica kako bi im dodatno uljepšali školske dane koji im slijede.

Prvašiće su posjetili i djelatnici HAK -a ,  Crvenog križa i PU Varaždin. Na zanimljiv način su im objasnili kako se trebaju ponašati kao sudionici prometa, što se smije, a što ne smije na putu od kuće do škole i natrag te uručili prigodni poklon -  torbice sa prslucima, kabanicama, bojankama i slikovnicama koje će im još dodatno pomoći i objasniti kako se ponašati sigurno u prometu.

 

R.br.

Naselje

Datum obilaska

1.

Gornje Ladanje

02.10.2017. - 10.10.2017.

2.

Marčan

11.10.2017. - 18.10.2017.

3.

Vinica

19.10.2017. - 26.10.2017.

4.

Vinica Breg

27.10.2017. – 31.10.2017.

5.

Goruševnjak

02.11.2017.- 03.11.2017.

6.

Peščenica Vinička

03.11.2017. - 06.11.2017.

7.

Donje Vratno

06.11.2017. – 10.11.2017.

 

 

 

 

U slučaju da je pojedinom korisniku potrebna intervencija dimnjačara van ovog rasporeda, DIMAX j.d.o.o.  narudžbe prima  putem redovnih kontakt     brojeva ili na e-mail.

Suvlasnici stambenih zgrada biti će obaviješteni o dolasku dimnjačara na oglasnim pločama stambene zgrade ili na ulazu u zgradu.

Tel: 042/350-739   Mob:099/720-1280  E-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Objavljujemo  u cijelosti Oglas VIS KONFEKCIJE d.d. POGON VINICA  koji traže veći broj šivača:

VIS KONFEKCIJA d.d. Varaždin, firma s 310 zaposlenika te dugogodišnjim iskustvom u izradi i oblikovanju odjeće za svjetski poznate firme traži veći broj zaposlenika za radno mjesto ŠIVAČ u proizvodnom pogonu u Vinici.

Zainteresiranim kandidatima se nudi:

  • stalni radni odnos
  • rad u jednoj (jutarnjoj) smjeni
  • redovite isplate plaća i stimulacija, jubilarnih nagrada, kao i prigodnih isplata za Božić i Uskrs
  • besplatni organizirani prijevoz na posao.

Svi kandidati za zaposlenje mogu se javiti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , na broj tel. 042/397-228, direktno u pogon u Vinici (042/722-045), ili poštom na adresu: VIS Konfekcija d.d. Svilarska 2, 42000 Varaždin.

Stranica 1 od 68