Položeno cvijeće povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja

Napisala on Pon, 03/08/2015 - 08:08,

Ove subote, redom po 10. puta,   održan je konjički mimohod u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Članovi Udruge „Konj, moj prijatelj“ u suradnji sa članovima Udruge 104.brigade i braniteljskih udruga Varaždinske županije u Vinici su ispred spomenika hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu, sa predstavnicima Općine i članovima UDVDR-a Klub Vinica, u prisustvu majke poginulog Mladena gospođe Ankice Kasun sa obitelji te ostalih prisutnih žitelja Općine, položili cvijeće i zapalili svijeće.

Nakon toga, sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac u ime svih vijećnika, prisutnog predsjednika Općinskog vijeća, svoje zamjenice i zahvalio svima na dolasku, a najviše ipak svima onima koji su dakle prije punih 10 godina započeli ovu lijepu i izuzetno značajnu spomen manifestaciju. Kako je rekao, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja najvažniji je dan za sve građane u povijesti države Hrvatske, naglasivši također kako u vremenu i nakon 20 godina još uvijek u državi postoje oni koji žele iskriviti značaj i važnost velebne vojnoredarstvene akcije „Oluja“. Prvi hrvatski predsjednik i zapovjednik oružanih snaga RH dr. Franjo Tuđman, svi branitelji, pogotovo onih koji su svoje živote ugradili u temelje Lijepe naše, najzaslužniji su da imamo samostalnu i priznatu državu u svojim granicama, danas članicu NATO-a i EU, zaključio je načelnik.

Nakon načelnika, prisutnima se obratio gospodin Vlado Milavec u ime 104. Brigade i ostalih braniteljskih udruga te rekao kako je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, najvažniji dan u Republici Hrvatskoj te svim prisutnima uputio čestitke povodom tog dana. Nakon toga izmolila se molitva za Mladena , prvog hrvatskog predsjednika i sve poginule hrvatske branitelje. Poslije molitve, načelnik je sve prisutne pozvao na okrepu koju su pripremili članovi Udruge viničkih branitelja te Općina Vinica.