VINICA OPET PLIVA

Napisala on Sri, 12/02/2014 - 09:02,

Područje Općine Vinica opet je nakon nepunih godinu dana, suočeno s izljevanjem voda iz kanala za odvodnju i poplavama . Jedan od razloga je vremenska nepogoda na koju ne možemo utjecati, no drugi razlog je onaj ljudski – činjenica da nakon poplava prošlog proljeća nadležne institucije nisu po pitanju odvodnje oborinskih voda u naseljima Gornje Ladanje, Marčan i Vinica učinile baš ništa.

No tragedija je još veća u činjenici da se stanovnicima spomenutih naselja prilikom traženja pomoći od nadležnih institucija spušta slušalica ili ih se upućuje da pomoć traže negdje drugdje.

- Žalosno je da se unatoč upozorenjima, uvijek intervenira kad je već prekasno, kao problem postaje gorući, odnosno da oni koji su za ove poplave odgovorni znaju samo za svoja prava i ubiranje sredstava od poreznih obveznika, a po pitanju obveza čine premalo ili gotovo ništa. Zašto i čemu tako ?, pita se načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, koji je već od ranog jutra u obilasku poplavljenih dijelova naselja te je o stanju obavijesti o i Centar 112.