Blagdan Sv. Ane - pred nama vikend bogat raznim događanjima

Napisala on Sri, 22/07/2015 - 09:07,

Ovaj vikend obilovati će nizom događanja kojima će se obilježiti blagdan Sv.Ane – Janino.

U subotu, 25. srpnja, na pješčanom odbojkaškom terenu u Gornjem Ladanju kod Područne Osnovne škole , Odbojkaški klub Vinica organizira 3. odbojkaški turnir na pijesku na kojem očekuju 10 –tak ekipa. Turnir počinje u 15,00 sati. Pokrovitelj odbojkaškog turnira je Općina Vinica.

U sklopu obilježavanja blagdana Sv. Ane članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornje Ladanje u nedjelju organiziraju javnu vatrogasnu vježbu koja počinje u 16,30 sati. U 18,00 sati će kod pila Sv. Ane biti održana sv. misa poslije koje je za sve organiziran prigodni domjenak i druženje.

Nogometni klub Vinica pod pokroviteljstvom Općine Vinica i ove godine organizira već tradicionalni JANA KUP . Nogometni kup počinje već u subotu, 25. srpnja u 14,00 sati takmičenjem pionirskih ekipa, a nastavlja se u nedjelju od 14,00 sati,kad se natječu seniorske ekipe. Osim domaćina NK Vinica, ove su godine svoje sudjelovanje najavili NK Rudar 47 iz Donjeg Ladanja, NK Vindija iz Donje Voće te NK Vratno iz Gornjeg Vratna . Pobjednika Jana KUP-a očekuju nagrade, a sve igrače zajedničko druženje. Finale KUP-a planira se oko 18,00 sati,  a organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu uživati u dinamičnoj igri te bodriti igrače.

U nedjelju, na sam blagdan Sv.Ane, osim svetih misa u crkvi Sv. Marka ev. u Marčanu, pred crkvom se se na osobitu radost najmlađih stanovnika održava tradicionalno proštenje.