Predavanje za poljoprivrednike

Napisala on Pon, 10/02/2014 - 14:02,

U četvrtak je održano predavanje namijenjeno korisnicima poticaja u poljoprivredi. Predavanju se odazvao velik broj članova poljoprivrednih gospodarstava kako s područja Općine Vinica tako i iz susjednih Općina. Kroz predavanje su gosp. Miroslav Matovinović i gosp. Jurica Bengeri iz Poljoprivredne savjetodavne službe,  podrobno  obavijestili poljoprivredne proizvođače o mjerama koje se trebaju provoditi kako bi mogli koristiti državne poticaje iu poljoprivredi . Istaknuto je kako će OPG-i morati voditi evidenciju (koja nije mala, ali nije niti neostvariva) o svemu što propisuju novi zakoni i zakonske direktive.

Predavanju se priključila i g-đa Sonja Pokos iz Srednje škole „Arboretum Opeka“ te kao nastavnica poljoprivredne grupe predmeta pozvala sve zainteresirane na doškolovanje odnosno usavršavanje odraslih, a koje će Srednja Škola provoditi.

Na samom početku predavanja okupljene poljoprivrednike pozdravio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac koji je prisutne obavijestio kako će se uskoro provoditi edukacija zainteresiranih za rukovanje motornom pilom što je preduvjet za rušenje šume. Troškovi edukacije iznositi će 200,00 kn po osobi , a svaki sudionik osposobljavanja dobiti će uvjerenje o rukovanju motornom pilom .