Tragovi proslave završetka školske godine

Napisala on Čet, 18/06/2015 - 09:06,

U utorak, posljednjeg dana nastave učenika Srednje škole „Arboretum Opeka“ u ovoj školskoj godini, skupina učenika u cijelosti je uništila ogradu na mostu preko jezera u parku Arboretum Opeka. Dijelovi ograde polomljeni su te razbacani po jezeru.

Ovakav način slavljenja završetka nastave ostavlja ružnu sliku naših mladih, a pogotovo kada se prilikom slavlja nemilice uništava društvena imovina te se ugrožavaju i ostali izletnici u parku.

Tijekom srijede nastavljeno je divljanje učenika u parku koje je rezultiralo i tučnjavom, a zbog čega su morale intervenirati službe policije i hitne pomoći.

-  Ovo je još jedan dokaz i primjer kako naši mladi na neadekvatan i neprimjeren način vraćaju svima, prvenstveno lokalnoj zajednici, sve što se u njih, u njihov razvoj i obrazovanje, godinama ulaže. Razumljivo je da se mladi žele poveseliti i proslaviti kraj školske godine, ali zar proslava mora završiti demoliranjem? Ili tučnjavom?

Ti ljudi jednog će dana morati upravljati našom državom, pa s razlogom postavljamo pitanje : Kako? Na temelju kojih odgojnih i moralnih načela? Gdje je nestalo odgovorno ponašanje? - izjavio je načelnik Općine  Marijan Kostanjevac.