Završna priredba učenika Osnovne škole

Napisala on Uto, 16/06/2015 - 08:06,

Učenici Osnovne škole Vinica zajedno sa svojim su nastavnicima za kraj školske godine pripremili priredbu na kojoj su željeli pokazati sve što su naučili tijekom školske godine. Uz brojne roditelje, priredbi su prisustvovali predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić, načelnik Općine Marijan Kostanjevac i njegova zamjenica Mirjana Jambriško.

Učenici su izveli monolog te niz prigodnih recitacija, a školski zbor pod vodstvom prof. Gordane Kos Kolar sve prisutne oduševio je izvedbom pjesama s kojima su i ove godine postigli značajan uspijeh na državnom natjecanju 58. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži. Školska zadruga „Vrčeki“ prpremila je prezentaciju istraživačkog rada na temu viničkih izvora vode, a s kojom su postgli također značajne rezultate na Državnoj smotri zadruga.

Ugodno iznenanađenje pripremili su učenici osmih razreda sa prezentacijom najzanimljivijih doživljaja tijekom osam razreda, a posebno su dirljive bile riječi koje su im uputile  njihove razrednice.

Prisutnim učenicima i roditeljima obratio se ravnatelj škole Nenad Mesek, naglasivši kako su učenici u protekloj školskoj godini ostvarili niz zapaženih rezultata na županijskim i državnim natjecanjima. Obzirom da se sudjelovanja učenika na natjecanjima financiraju iz proračuna Općine, bila je to prigoda da predsjednik Vijeća, načelnik te zamjenica načelnika čestitaju i uruče nagrade učenicima koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima. Nagrade za sudjelovanje na natjecanjima državne razine uručene su slijedećim učenicima :Rajni Erjavec, Niki Hrnčić, Emmi Štromar, Valentini Vauda, Marku Milec i Emi Florjanović, a za sudjelovanje na više natjecanja na županijskoj razini te za postignute rezultate nagrade su zasluženo primili učenici : Viktorija Lukaček, Josip Jambriško, Jana Hrnčić, Mirna Erjavec, Mihael Ivančić, Noah Krobot, Paula Pomper, Mislav Šipek, Matija Marčec i Mihaela Kokot. Nagrade su uručene i učenicima koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom : Alenu Borak, Josipu Jambriško, Marku Milec, Viktoriji Obadić, Ivanu Rožmarić i Miji Šipek. Načelnik se prigodnim riječima obratio prisutnima te u svom obraćanju poželio svim učenicima još mnogo uspjeha, naročito učenicima osmih razreda zaželjevši im da se upišu u željene škole, kao i da se , bez obzira kuda ih životni put odnese, ipak vrate u Vinicu, a učiteljima i nastavnicima zahvalio je i čestitao na uspjesima koje su postigli u ovoj školskoj godini.