Posjetitelji oduševljeni koncertom

Napisala on Pon, 01/06/2015 - 07:06,

Još jednom se pokazalo kako su prekrasan park Arboretum Opeka i glazba idealan spoj, a jučer je u toj simbiozi prirodnih ljepota parka i glazbe mogla uživati brojna publika okupljena na prvom od više najavljenih koncerata i kulturnih događanja u Arboretumu ove sezone.

Koncert je održan u prostoru bazena, a publici se predstavio  Podium brass kvintet sa solisticama Petrom (saksofon) i Anom (klarinet) Horvat izvodeći dijela istakntih hrvatskih skladatelja Miljenka Prohaske, Davora Bobića i Ivana Josipa Skendera.

Tako je jučer svoju praizvedbu doživjela skladba „Choral“ maestra Davora Bobića, a skladba „U Arboretumu“ Miljenka Prohaske prvi je puta izvedena u autohtonom ambijentu koji je skladatelju poslužio kao inspiracija.

Sve sudionike kao i goste pozdravio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac te naglasio kako je cilj kroz prikladna kulturna događanja poput ovog koncerta, vratiti ovom parkovnom dragulju život i dušu, kao u vrijeme dok je ovim prostorima upravljala jedna od najnaprednijih plemićkih obitelji, obitelj Bombelles.

Načelnik je posebno zahvalio Petri i Ani Horvat kao inicijatoricama ovog glazbenog zbivanja, kojim su i službeno završili Dani Općine Vinica.

Po završetku koncerta sve sudionike i goste vinički su vinogradari počastili glasovitim vinima viničkog kraja.