Predavanje o energetskoj obnovi obiteljskih kuća

Napisala on Čet, 21/05/2015 - 08:05,

U organizaciji Općine Vinica i  LAG -a Sjeverozapad  jučer je održana radionica  o mogućnostima  korištenja državnih poticaja za energetsku obnovu postojećih obiteljskih kuća.   Ova tema interesantna je stanovnicima  obzirom na  otvoreni javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  prijavom na koji je moguće na području naše Općine  ostvariti  sufinanciranje troškova do  40% (ili maksimalno do 30.000,00 kn) za  ugradnju pojedine mjere, a ugradnjom  mjera energetske obnove moguće su uštede od 30 do 60 %   u potrošnji energije.   Predstavnici LAG-a Emil Tkalec i Mario Željezić   svima zainteresiranima pojasnili su  cijeli postupak ostvarivanja prava na sufinanciranje, od  odabira certifikatora ,  prethodnog energetskog pregleda, potrebne dokumentacije,  podnošenja prijave, radova , završnog energetskog pregleda te podnošenja zahtjeva za plaćanje . 

Okupljene  mještane pozdravio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac .

- Ovo je prva od radionica namijenjena stanovnicma Općine, nisam osobno zadovoljan odazivom. Općina će u suradnji sa LAG-om Sjeverozapad  održati još niz radionica na temu korištenja sredstava iz  dostupnih fondova,  naglasio  je načelnik Općine i ujedno najavio  kako će se i Općina uključiti u djelomično sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća te je  još jednom pozvao da se mještani u što većem broju odazovu na slijedeće radionice. 

Svakom zainteresiranom stanovniku Općina će maksimalno pomoći savjetom , a zainteresirani, osim u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine,  potrebne  informacije   mogu dobiti u LAG-u na tel. 494-304, ili na besplatnom info telefonu  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - 0800200170.