Održana akcija čišćenja okoliša

Napisala on Pon, 11/05/2015 - 08:05,

U sklopu obilježavanja Dana planete Zemlje u Općini Vinica je u subotu održana akcija Zelena čistka. U akciji su uz izuzetno dobar odaziv sudjelovali članovi gotovo svih viničkih udruga. Očistilo se nekoliko destinacija, uz osudu onih koji su zagadili našu prirodu i naše šume odlaganjem smeća u prirodi, unatoč organiziranom zbrinjavanju komunalnog otpada. Rezultat akcije dva su velika kontejnera puna prikupljenih raznoraznih plastika i ostalih vrsta otpada.

Nakon završetka akcije čišćenja svi su se sudionici okupili pod nadstrešnicom Lovačkog doma LU „Opeka“. Prigodnim riječima prvo im se obratio predsjednik Lovačke udruge Marijan Adamić i zahvalio na odazivu. Svim okupljenim zahvalio je i načelnik Općine Marijan Kostanjevac, koji je osobno , kao i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihhalić, sudjelovao u čišćenju okoliša.

Načelnik je u svom obraćanju naglasio kako treba čuvati okoliš i prirodu , a osvrnuo se i na sve one koji svojom bešćutnošću i neodgovornošću zagađuju ovu predivnu prirodu. Nadalje, načelnik je zahvalio svim sudionicima na uključuvanju i najavio takvu akciju i slijedeće godine, samo u ranijem terminu, već početkom travnja.

Na kraju je svim prisutnima poželio dobar tek jer je za sve sudionike akcije pripremljen vrlo bogat grah u režiji Ivana Bolteka, bivšeg predsjednika Općinskog vijeća . Za starije sudionike našao se i koji gemišt, a za sve ostale osigurane su bile dovoljne količine sokova.

Osim Općine Vinica i Lovačke udruge "Opeka" , održavanje akcije potpomogao je i Josip Boltek iz Velebit-osiguranja, podružnica Vinica.