Doček Nove 2014. godine

Napisala on Čet, 02/01/2014 - 17:01,

I ove se godine više stotina stanovnika iz svih naselja Općine Vinica okupilo na viničkom Trgu Matije Gupca kako bi zajedno dočekali   Novu 2014. godinu. Time je   nastavljena tradicija od prošle godine, kad su stanovnici odazvali pozivu načelnika Općine i članova DVD Vinica za doček Nove godine na otvorenom.  

Za sve stanovnike organizatori su osigurali  dovoljne količine klipića i kolača , čaja i kuhanog vina, a nije izostala ni dobra glazba. Stara godina ispraćena je zajedničkim odbrojavanjem nakon kojeg je općinski načelnik Marijan Kostanjevac svima uputio iskrene želje za boljim i sretnijim danima nadolazeće godine. Prvi trenuci 2014. godine nastavljenai su pripremljenim vatrometom   koji je svojom ljepotom i trajanjem oduševio sve prisutne. U dobrom raspoloženju druženje okupljenih stanovnika potrajalo je uz taktove bečkih valcera i međusobna čestitanja.

„Ljudi su bili veseli i dobro su se zabavljali. Nadam se da su naši mještani barem na kratko zaboravili na teret svakodnevnog života, a to je ujedno i bio cilj organizacije zajedničkog dočeka“ rekao je načelnik Marijan Kostanjevac koji je iskoristio priliku i svakom prisutnom osobno čestitao Novu godinu.

   Veliki odaziv mještana za ovaj prvi doček na trgu nije bio samo odraz recesije već također i želje za zajedništvom i međusobnim druženjem na koje smo gotovo svi zaboravili u stalnoj utrci za preživljavanjem . Stoga organizatori nisu krili zadovoljstvo brojem okupljenih i dobrom zabavom te se možemo nadati da će doček Nove godine na viničkom trgu postati tradicijom.