Subvencioniranje kamata poduzetnicima

Napisala on Čet, 19/02/2015 - 10:02,

Načelnik Općine Marijan Kostanjevac bio je prisutan potpisivanju Ugovora o provedbi programa “Kreditom do uspijeha 2014., mjera 1. “Kreditom do konkurentnosti” obzirom da se Općina Vinica uključila se u provedbu istog. Program provode Ministarstvo poduzetništva i obrta te 11 poslovnih banaka, zajedno sa jedinicama lokalne i područne samouprave. Provedba programa mnogim će obrtnicima i poduzetnicima omogućiti da lakše dođu do kredita    koji se mogu iskoristiti za kupnju, izgradnju te opremanje gospodarskih objekata, a što ima za cilj daljnji razvoj proizvodnju te porast zapošljavanja.

Uključivanjem u program Općina Vinica će obrtnicima i poduzetnicima sa svog područja subvencionirati kamatu poduzetničkog kredita sa 1 postotnim poenom, dok Ministarstvo poduzetništva i obrta subvencionira kamatu sa 2 postotna poena za kredite vezane uz proizvodne djelatnosti i 1 postotni poen za uslužne djelatnosti , a Varaždinska županija uključila se u program kroz subvenciju kamate od 1 postotnog poena.

Poduzetnici mogu ostvariti kredit u visini od 100.000,00 do 5.000.000,00 kuna, nominalna kamatna stopa iznosi 7%, a procjenjuje se da će za krajnjeg korisnika (poduzetnika) iznositi  oko  2-3%. Zainteresirani se poduzetnici vezano uz realizaciju kredita mogu obratiti svojoj poslovnoj banci.