Održane radionice za poljoprivrednike i za udruge

Napisala on Pon, 19/01/2015 - 08:01,

Jedan od ciljeva Lokalne akcijske grupe (LAG) Sjeverozapad jačanje je kapaciteta ruralnog stanovništva i priprema za korištenje sredstava iz fonda za ruralni razvoj prema LEADER programu. Javni sektor, civilno društvo i gospodarstvo osposobljava se i usavršava putem radionica i predavanja. Tim su povodom predstavnici LAG-a Sjeverozapad prošog petka u prostorijama Općine Vinica oganizirali radionicu za poljoprivrednike te radionicu za udruge. Okupljene poljoprivrednike upoznali su sa mjerama koje će im u sklopu programa ruralnog razvoja biti na raspolaganju te uvjetima koje bi morali ostvariti kako bi mogli prijaviti svoj projekt.

Nakon radionice za poljoprivrednike bila je organizirana i radionica za predstavnike udruga na kojoj su predstavnici viničkih udruga bili upoznati sa svim novinama iz Zakona o udrugama , ali i sa mogućnostima kandidiranja vlastitih projekata.

Svi zainteresirani poljoprivrednici kao i predstavnici udruga mogu se za pomoć oko pripreme projekata obratiti u LAG Sjeverozapad gdje će dobiti svu potrebnu pomoć.