Studenti s načelnikom potpisali ugovore o novčanim potporama

Napisala on Pon, 10/11/2014 - 12:11,

Općinsko vijeće Općine Vinica prošle je godine usvojilo Odluku o uvjetima i kriterijima pružanja novčane  potpore studentima  na temelju koje  se  početkom  akademske godine objavljuje  javni poziv na koji studenti koji zadovoljavaju uvjete mogu podnijeti prijave. Ove je godine 53 studenta zadovoljilo uvjete, a jučer je načelnik  Općine Vinica Marijan Kostanjevac sa svakim od njih  potpisao ugovor o  korištenju  novčane  potpore kojim su uređena međusobna prava i obveze.  Temeljem ugovora  studenti koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko –križevačke županije stekli su pravo na mjesečnu potporu u iznosu od 250,00 kn, dok su studenti koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Puli i Osijeku, ili pak u inozemstvu, stekli pravo na mjesečnu novčanu potporu u iznosu od 400,00 kn.

Načelnik je u obraćanju mladima naglasio kako se u  Općini Vinica , unatoč   skromnom  proračunu,  puno izdvaja za mlade, a  osobito za njihovo obrazovanje,  jer su oni temelj budućeg napretka ovog kraja.  Nadalje, načelnik je za sam  iznos potpora  rekao  kako se ne radi o velikim potporama, ali su u skladu sa proračunskim mogućnostima .  Načelnik je također naglasio kako bi želio da se mladi putem Savjeta mladih za koje će ovih dana ponovo  biti objavljen javni poziv,  uključe sa svojim inicijativama  u rad lokalne zajednice .

U ime prisutnih  studenata , studentica Marina Drvarić  zahvalila je načelniku  Općine kao i Općinskom vijeću koje je na prijedlog načelnika usvojilo Odluku, ujedno  spomenuvši kako se ne slaže s tvrdnjom da se radi o simboličnim  ili niskim potporama , jer  je svaka  dodjeljena  potpora velika  pomoć   studentu, a još veća pomoć  i rasterećenje roditeljima studenata.

Potpisivanju ugovora bili su prisutni i  predsjednik Općinskog vijeća Marijan  Mihalić te  zamjenica načelnika Mirjana Jambriško.