Vinički košarkaši i branitelji prisjetili se Mladena Kasuna

Napisala on Pon, 07/09/2020 - 10:09,

Zbog novonastale situacije i propisanih epidemioloških mjera koje su na snazi za područje Općine Vinica, ove godine se nije održao tradicionalni 23. memorijalni turnir Mladen Kasun. Upravo zbog navedene situacije odgođena su športska događanja i košarkaške utakmice, ali se u spomen na Mladena Kasuna, hrvatskog viteza te jednog od osnivača i košarkaša KK Vinica, u nedjelju položilo cvijeće i zapalile svijeće na Mladenovom grobu, kao i kod spomen obilježja.

U prisustvu majke Ankice, sestre i obitelji, igrača i predstavnika branitelja nekoliko riječi rekao je predsjednik košarkaškog kluba Vinica Damir Horvat, podsjetivši se na košarkaša i jednog od osnivača kluba, kao i njegovu ulogu u obrani države od agresora jugoarmije i četnika na našu državu za koju je 09. studenog nažalost položio svoj mladi život. Kod Mladenovog groba, svi prisutni izmolili su molitvu i tako obilježili 23. Memorijal.

- Unatoč novonastaloj situaciji i epidemiološkim mjerama moralo se je sve obilježiti na ovakav način, jer žrtva koju je podnio naš Mladen to svakako zavrjeđuje, izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac, koji je prisustvovao polaganju cvijeća i paljenju svijeća.