Općina Vinica ostvaruje odlične sportske rezultate na državnim natjecanjima

Napisala on Pet, 17/07/2020 - 11:07,

Proteklog vikenda održana svu dana Državna prvenstva na kojem su nastupili naši biciklisti. Pistovno državno prvenstvo održano je 11.07.2020. u Zagrebu gdje je naša seniorska ekipa BASK VINICA osvojila titulu DRŽAVNOG PRVAKA u ekipnoj vožnji (Galeković, Vrhar i Petrović) ispred ekipe iz Bjelovara. Brdsko prvenstvo održano je 12.07.2020. u Svetom Martinu na Muri gdje su najmlađi biciklisti osvoji dvije SREBRNE medalje, Toma Štimec Protrka u kategoriji do 7 godina i Benjamin Ian Šipek u kategoriji do 9 godina.

- Državne medalje svakako su rezultat projekta ŽELIM VOZITI BICIKL koji se u našoj Općini Vinica provodi već 10 godinu uz potporu općine i načelnika Marijana Kostanjevca. Za BASK VINICA nastup su još ostvarili (Roko Kužnar,Vinko Hrgar, Noel Mikulan, Marin Kužnar, Sara Spevan i Lea Spevan), izjavio je    predsjednik biciklističkog akademskog sportskog kluba Vinica dr.sc.Branimir Štimec, prof.

 

Izvrsni biciklistički rezultati naših učenika – Benjaminu SREBRNA medalja

Učenici osnovne škole Vinica ostvarili su sjajni uspjeh na Državnom prvenstvu iz brdskog biciklizma koje je održano dana 12.07.2020. u Svetom Martina na Muri. U kategoriji do devet godina SREBRNU medalju osvojio je Benjamin Ian Šipek, dok je Vinko Hrgar bio peti. U kategoriji do 11 godina Marin Kužnar osvojio je 6., a Noel Mikulan 7. mjesto. Kod djevojčica do 11 godina Sara Spevan osvojila je 4. mjesto. Lea Spevan u kategoriji do 13 godina 6. mjesto. Svi učenici nastupili su za Biciklistički akademski sportski klub Vinica pod vodstvo trener dr.sc. Branimir Štimec, prof. učitelja tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi, za klub su još nastupali Roko Kužnar i Toma Štimec Protrka. Ovi lijepi rezultati svakako su pod nastojanja naše škole da uključi što veći broj učenika u sportske klubove.

- Nas u Općini vesele ovakvi rezultati i zato svaka pohvala i čestitke, jer osim što osvajaju medalje, djeca promiču ime škole, ali i Općine Vinica, izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac.