PRIJEM VATROGASACA KOD NAČELNIKA OPĆINE VINICA

Napisala on Pet, 19/06/2020 - 20:06,

U petak 19.06.2020. godine, načelnik Općine Vinica zajedno sa svojom zamjenicom Mirjanom Jambriško, predsjednikom Vijeća Marijanom Mihalićem organizirao je svečani prijem za operativne vatrogasce Vinica u znak zahvale za sve aktivnosti i nesebični angažman koje su provodili u vrijeme pandemije virusa COVID -19.

Vinički vatrogasci iz tri vatrogasna društva, DVD Vinica, DVD Donje Vratno i DVD Gornje Ladanje provodili su svakodnevno poslove preventivne ophodnje, podjelu hrane starim nemoćnim i najugroženijima, zatvaranje dječjih i športskih igrališta na području Općine, nabavu lijekova i osnovnih potrepština i dr.

- Sve aktivnosti naših dragovoljnih vatrogasaca bile su zahtjevne i odgovorne te sama brojka od 57 vatrogasaca doista daje za pravo i obvezu nama u općini i meni kao načelniku izraziti veliku zahvalu na svim aktivnostima, nesebičnom odricanju i humanosti svakoga posebno. Također u ime svojih suradnika i kao načelnik zahvaljujem načelniku općinskog stožera CZ Općine Vinica, Miroslavu Kelemeniću kao i svim članovima stožera na odlično odrađenom i predanom poslu za vrijeme pandemije obzirom da u općini nije bilo nijednog zaraženog iako smo uz susjednu općinu Cestica imali najviše ljudi u samoizolaciji. Zahvaljujem također i predsjedniku viničke vatrogasne zajednice, Robertu Kovačiću, zapovjedniku Tomici Šašku, predsjednicima sva tri DVD-a Ivici Lazaru, Tomislavu Vrbnjaku i Ivanu Kelemenu. Vi ste pokazali snagu, dobru organiziranost i zajedništvo od početka pandemije i zato Vam svima još jednom veliko i od srca hvala, rekao prilikom obraćanja načelnik općine Marijan Kostanjevac.