MINISTAR ĆORIĆ U VINICI

Napisala on Pet, 12/06/2020 - 10:06,

 

U srijedu su u radnom posjetu Općine bili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, direktor VGO Hrvatskih voda u Varaždinu Danijel Bunić i predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak, ujedno i koordinator ovog posjeta pozdravio je sve okupljene, a posebno ministra, generalnog direktora Hrvatskih voda i sve ostale nazočne, ukratko se osvrnuo na sve investicije koje provodi Vlada Hrvatske demokratske zajednice na čelu s premijerom Plenkovićem i predsjednikom stranke te zahvalio ministru na svemu što njegovo ministarstvo čini u našoj županiji. Stričak je također zahvalio i generalnom direktoru Hrvatskih na velikoj potpori i razumijevanju. Hrvatske vode su maksimalno uključene u velike kapitalne komunalne projekte od Aglomeracije, vodoopskrbe i sanacije klizišta. Aglomeracija Varaždin i navedene investicije najveća su ulaganja ove hrvatske Vlade još od izgradnje autoceste Zagreb – Goričan, rekao je Stričak.

Na samom početku sastanka u ime svih vijećnica i vijećnika te prisutnog predsjednika Općinskog Vijeća Marijana Mihalića, zamjenice Mirjane Jambriško, načelnik Općine pozdravio je sve uvažene i drage goste i zaželio im dobrodošlicu u jednu od najstarijih općina u državi.

- U sklopu dobre suradnje hrvatske Vlade i JLS-a, danas sam obišao Općine Vidovec, Donja Voća, Maruševec, Cesticu i Vinicu te gradove Varaždin i Ivanec, gdje sam potpisao Ugovor o Aglomeraciji i problema vodno komunalne infrastrukture ukupne vrijednosti 216 milijuna kuna. Iako smo u vremenu parlamentarnih izbora ovaj moj današnji obilazak dokaz je kako ova Vlada vodi brigu o svim općinama i gradovima bez razlike na stranačku pripadnost, što mora svakako biti nit vodilja svima, jer samo tako možemo kroz projekte i europska sredstva unaprijediti i potpomagati sve naše sredine. Danas naša Vlada, rekao je ministar Ćorić, ne bi mogla davati toliku potporu da nema premijera Plenkovića koji je upravo svojom pozicijom i utjecajem osigurao značajnija europska sredstva, a što nije bio slučaj u vrijeme SDP-ove vlade. Kao ministar sretan sam što se upravo kroz takve važne i zahtjevne projekte može pomagati općinama i gradovima te na takav način poslati poruku svima bez razlike za koga će ljudi glasati 5. srpnja, iako najveće zasluge svakako pripadaju HDZ-ovoj Vladi i premijeru Andreu Plenkoviću, istaknuo je ministar Ćorić.

Načelnik je zahvalio na svim potporama i odličnoj suradnji međutim nije mogao pohvaliti suradnju sa potpredsjednikom Vlade koji sustavno opstruira i nanosi štetu Općini u kojoj živi.

- Zato sam sretan što svi naši ministri u HDZ-ovoj Vladi rade suprotno i tako šalju pozitivnu poruku svima. Dobra suradnja sa Hrvatskim vodama i sve investicije koje imamo apsolutni su zaokret naspram situaciji od prije nekoliko godina kada to nažalost nije bio slučaj. Zato još jednom veliko hvala Vama ministre,a također zahvaljujem generalnom direktoru Hrvatskih voda, direktoru ispostave Varaždin, saborskim zastupnicima, našoj Vladi i premijeru Plenkoviću. Mi u Općini imamo još puno posla na započetim kao i pripremljenim projektima i nadam se da će se poslije izbora i pobjede Hrvatske demokratske zajednice, sve aktivnosti ne samo nesmetano nastaviti i odvijati već i povećati u svim segmentima, izjavio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac.