Ponovo poplave na području Općine Vinica

Napisala on Uto, 16/09/2014 - 09:09,

 

Nakon obilnih kiša u posljednja 3 tjedna na području Općine Vinica imali smo opet velike probleme vezane uz odvodnju oborinskih voda. Problemi su se pojavili od naselja Donje Vratno pa sve do naselja Gornje Ladanje . Svjesni smo da se protiv Boga i prirode ne može, ali od predprošle i Uskrsa  ove godine, nije se po pitanju sprečavanja poplava učinilo baš ništa. Nisu se počistili odvodni jarci i grabe duž županijske ceste, već se interveniralo isključivo u situacijama kad je već sve bilo poplavljeno, a kako i nebi kad su ti isti stručnaci vodu okrenuli prema naselju a ne od naselja prema lateralnom kanalu.Što se tiče problema, a koji je najizraženiji u naselju Gornje Ladanje, sve je započelo rekonstrukcijom raskršća, kad je netko napravio „stručni“ projekt i potopio ljude i njihove obiteljske kuće. Dakle, nakon 35 godina uz veliku „stručnost“ napravio se    milijunski   projekt raskršća, a onda se 10 puta povećala šteta na obiteljskim kućama, doista neshvatljivo !

Kao načelnik, obilazio sam svaki dan poplavom ugroženo područje i zajedno s vatrogascima rješavao najhitnije slučajeve. Stoga svim vatrogascima zahvaljujem na intervenciji koja je trajala neprekidno 4 dana , a zahvaljujem i ljudima kojima su bile poplavljene kuće na razumijevanju i strpljenju. Nadalje, o svim problemima zbrinjavanja oborinskih voda obaviješteni su svi - sve nadležne službe i institucije, ali je sve , vjerujte mi , kao i uvijek dosada, ostalo na pustim obećanjima.

Svi ljudi koji imaju ili su imali poplavljene kuće, a isključivo krivnjom odgovornih ili bolje rečeno neodgovornih ljudi, pretrpjeli su doista ogromne štete , a koje nisu sanirane još od zadnjeg plavljenja – izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac.