Općina Vinica među potpisnicama je Sporazuma vezanog uz izdavanje propusnica

Napisala on Čet, 09/04/2020 - 14:04,

Općina Vinica među 13 je općina koje su s Gradom Varaždinom te gradovima Novi Marof i Varaždinske Toplice potpisnice Sporazuma o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite, uređivanju međusobnih odnosa u izdavanju propusnica za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta i stalnog boravka kao mjere za sprječavanje širenja koronovirusne bolesti COVID -19.

Uvjeti za potpisivanje spomenutog Sporazuma stvoreni su nakon donošenja Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom se omogućilo da se prebivalištem i boravištem smatra i ono područje za koje se zajednički dogovori više jedinica lokalne samouprave i da se unutar toga područja građani mogu nesmetano kretati. Time smo omogućili našim građanima da se unutar tih granica, odnosno unutar tih 16 jedinica lokalne samouprave mogu nesmetano kretati bez propusnica. Bez obzira na mogućnost kretanja unutar administrativnog područja u koje osim Općine Vinica spadaju   područja općina Cestica, Petrijanec, Sračinec, Beretinec, Gornji Kneginec, Jalžabet, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec te gradova Varaždin, Varaždinske Toplice i Novi Marof, apeliram na stanovnike da se ne kreću bez valjanog razloga te da i dalje poštuju sve epidemiološke mjere što znači zabranu okupljanja( i oko vuzemnica !) zabranu korištenja dječjih i sportskih igrališta te maksimalnu primjenu mjera socijalnog distanciranja. Potpisivanje Sporazuma ne znači da je opasnost od širenja koronavirusa prošla ili da je smanjena! Stoga Vas pozivamo da budete oprezni i da ostanete doma, naglasio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Primjena sporazuma trebala bi početi od petka, 10. travnja, a obzirom na situaciju policija i operativne snage stožera civilne zaštite kroz češće će ophodnje provjeravati stanje na području kako naše tako i ostalih općina i gradova.

karta propusnica