Održan 17. Memorijalni košarkaški turnir "Mladen Kasun"

Napisala on Uto, 09/09/2014 - 10:09,

U nedjelju, 7. rujna 2014. godine u Vinici je održan 17. po redu Memorijalni košarkaški turnir u čast hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu, koji je bio osnivač i igrač KK Vinica. Na samom početku agresije na Hrvatsku, Mladen se uključio u obranu domovine kao pripadnik specijalne policije "RODE", a smrtno je stradao 9. studenoga 1991. godine od srbočetničkog rafala u akciji proboja prema opkoljenom Vukovaru.
Košarkaški klub tako, uz generalno pokroviteljstvo viničkog HDZ-a, čiji je Mladen bio i prvi predjednik, te uz pomoć Općine Vinica, Petrijanec, Ljubešćica i ostalih sponzora, organizira ovo sportsko druženje i natjecanje njemu u čast. Najprije su predstavnici KK Vinica, predvođeni predsjednikom Damirom Horvatom i načelnikom općine Marijanom Kostanjevcem, obišli Mladenov grob i u prisustvu majke Ankice i obitelji položili cvijeće i zapalili svijeće kao i kasnije kod njegovog spomenika.
Turnir je započeo postrojavanjem ekipa, državnom himnom i minutom šutnje, prigodnim pozdravima predsjednika KK Vinica te načelnika općine koji je pozdravio i zahvalio svim ekipama na dolasku, osvrnuo se na značaj održavanja ovog turnira u čast Maldenu kao istinskom domoljubu te na kraju turnir proglasio otvorenim. U ferplay igri s puno lijepih akcija i poteza odigrane su četiri utakmice. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Petrijanca, drugi su bili košarkaši iz Varaždina, a treći iz Lepoglave. I ove godine proglašenje najboljeg igrača nije bio lak zadatak trenera svih ekipa. Oni su kao najboljeg proglasili Nevena Magaša iz KK Petrijanec. Načelnik općine u ime pokrovitelja podijelio je pokale i nagrade najboljima. Nakon sportskog dijela turnira sve ekipe su pod šatorom počašćene dobrim pečenkama i naboljim viničkim vinom.