Uputa poljoprivrednicima - primjena Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH

Napisala on Sri, 01/04/2020 - 07:04,

Stožer civilne zaštite  Hrvatske dao je uputu o primjeni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koju prenosimo : 

Obzirom na učestale upite poljoprivrednika i stožera civilne zaštite daje se tumačenje primjene točke II. i III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koje se odnosi na iznimku od napuštanja mjesta prebivališta zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta i izdavanja propusnice zbog tog razloga.

Budući da se obrađivanje zemlje, tj. poljoprivredni radovi mogu podvesti i pod točku f)“putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće“ i pod točku e)“vitalni obiteljski razlozi, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština“ navedene Odluke, daje se uputa stožerima civilne zaštite da fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice.

 

 

   Obzirom  na česte upite  poljoprivrednika  o izdavanju propusnica Stožer civilne zaštite Varaždinske županije dao je dodatna pojašnjenja koja možete preuzeti ovdje .