Apel načelnika stanovništvu Općine Vinica

Napisala on Sri, 18/03/2020 - 10:03,

Poštovani mještani Općine Vinica,

Obzirom na izvanredne okolnosti nastale   pojavom epidemije koronaviriusa (COVID-19) jučer je aktiviran Stožer civilne zaštite Općine Vinica.

Stožer civilne zaštite pratiti će razvoj događaja i situacije na terenu te pratiti sve odluke, mjere i preporuke Stožera civilne zaštite RH i Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, sastajati se po potrebi i izvještavati stanovništvo. Kao načelnik Općine molim stanovništvo da se pridržava svih preporuka i preventivnih mjera, pogotovo mjera opreza koje mogu umanjiti infekcije. Obzirom da smo u području s naglašenom dnevnom migracijom sa susjednom Slovenijom apeliram pogotovo na građane kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane te svih preporuka Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera civilne zaštite po pitanju održavanja higijene i smanjivanja nepotrebnog socijalnog kontakta boravkom na mjestima okupljanja većeg broja ljudi.

Za sada na našem području nema oboljelih osoba no ukoliko se dogodi takav scenarij, važno je da izbjegnemo paniku, a da istovremeno budemo odgovorni i disciplinirani. Pridržavajte se svih mjera i preporuka i čuvajte naše starije članove obitelji i kronične bolesnike, oni su najugroženija skupina stanovništva, za njih je poželjna samoizolacija pa sve vas mlađe pozivam na solidarnost, pomognite starijim osobama u pružanju pomoći, u nabavi potrebnih lijekova i namirnica.

                                                                                                                                                                               Načelnik Općine Vinica

                                                                                                                                                                                Marijan Kostanjevac