IZJAVA NAČELNIKA POVODOM POZITIVNO ZAVRŠENE POSLOVNE GODINE

Napisala on Čet, 12/03/2020 - 11:03,

Kada poslovna godina završi pozitivno u pogledu provedbe velikih,  za Općinu važnih projekata od dogradnje dječjeg vrtića vrijednosti 3,4 milijuna kuna, sanacije klizišta u odvojcima Šincek u Vinicabregu i Klajbus u Vinici vrijednosti 1 milijun kuna, završene 1. Faze energetske obnove općinske zgrade, postavljanja tribina na nogometnom igralištu vrijednim 460 tisuća kuna , sanacije i modernizacije nerazvrstanih cesta u Vinicabregu te Gornjem Ladanju, vrijednosti 500 tisuća kuna,  modernizacije javne rasvjete vrijednosti 250 tisuća kuna, kupnje komunalnog traktora za 250 tisuća kn itd. , a financijska bilanca pokazuje višak prihoda nad rashodima, doista možemo iskazati zadovoljstvo.

Dočekali smo konačno projekt revitalizacije Arboretuma, dvorca i rekonstrukciju srednje škole radi primjene novih tehnologija u strukovnom obrazovanju za potrebe poljoprivrede kroz centar kompetentnost što je rezultat dobre suradnje Županije, Općine, Vlade i osobno premijera Plenkovića, a što dosada na žalost nije bio slučaj. U Regionalni centar kompetentnosti uložiti će se 100 milijuna kuna na što sam i osobno ponosan budući da sam svoj politički angažman započeo tim projektom, izuzetno važnim za razvoj općine i ovaj vinički kraj.

Iako organiziramo puno kulturnih događaja - od predstava, Viničke glazbene večeri, koncerata baroknih večeri i Hrvatskog komornog orkestra , smotre folklora i ostalih općinskih manifestacija . fiskalna decentralizacija općini je otvorila prostor većih mogućnosti tako da smo prošle godine organizirali i prvi veći koncert.

Također nastavljamo i dalje sa pomoćima i potporama našim najmlađima,od tek rođenih pa sve do fakulteta, potporama našim umirovljenicima za Božić i Uskrs kao i potporama poljoprivredi i gospodarstvu. Dakle, sve je to rezultat   odlične suradnje   i razumijevanja te poduzimanih aktivnosti u općini. Sve nabrojeno je pred realizacijom , a kada se tome doda još projekt aglomeracije vrijednosti 40 milijuna kuna , planirane rekonstrukcija viničkog vatrogasnog doma vrijednosti 2,6 milijuna kuna i energetska obnova Društvenog doma u Gornjem Ladanju, te izgradnje nove školske sportske dvorane vrijednosti 14 milijuna kuna te ostalih planiranih općinskih projekta, doista dolazimo do impozantne brojke. Zato mi je drago da što je i moja osobna bliskost s premijerom Plenkovićem, ujedno  i predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice, koju je prilikom posjeta Općini javno iskazao, doprinijela realiziranim te nadolazećim projektima.

Zato molim i ovim putem da mi svi to prepoznamo cijeniti i poštivati, a pogotovo članice i članovi naše stranke i tako iskažemo kako njemu tako i njegovu timu na unutarstranačkim izborima maksimalnu podršku. Pozivam sve da u nedjelju, 15. ožujka dođu na izbore koji će se održati u zgradi općine od 8,00 do 19,00 sati, izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.