ČESTITKE NAŠOJ BRUNELI NA OSVOJENOJ MEDALJI

Napisala on Pon, 27/01/2020 - 10:01,

U Splitu je 25. i 26. siječnja, u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog plivačkog saveza za osobe s invaliditetom, Plivačkog kluba Cipal, Športskog saveza invalida Grada Splita i Plivačkog kluba Mornar održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske plivača s invaliditetom - Croatia open Split 2020.

Na natjecanju je nastupilo 110 plivačica i plivača iz 9 zemalja:  Austrije, Crne Gore, Slovenije, BiH, Češke, Mađarske, Srbije, Irske i Hrvatske.

Iz Hrvatske nastupili su plivači iz PK Vidra iz Varaždina, PK Delfin iz Osijeka, PK Cibalac iz Vinkovaca, PK Cipal, PK Mornar iz Splita, PK Forca iz Rijeke, PK Zadar iz Zadra i PK Natator iz Zagreba.

Iz Plivačkog kluba Vidra Varaždin nastupile su Brunela Hrženjak, Sabina Kušter i Nikola Kosec.

Brunela Hrženjak s Down sindromom u kategoriji S14 kao juniorka zauzela je 4. mjesto i 5. mjesto kao seniorka na 50 m slobodno, kao 3. juniorka i 5. seniorka na 100 m leđno, kao 3. juniorka i 5. seniorka na 50 m prsno, kao 3. juniorka i 5. seniorka na 100 m slobodno, kao 1. juniorka i 3. seniorka na 100 m prsno te kao 1. juniorka i 3. seniorka na 50  m leđno.

Ovo je apsolutna zasluga trenera PK Vidra koji rade sa našom Brunelom, ali i roditelja koji su nesebično angažirani oko priprema treninga te svega ostaloga. Brunela promiče na svim takmičenjima kako u Hrvatskoj tako i van granica ime naše Općine pa joj i ovim putem čestitam na rezultatima koje postiže na takmičenjima, izjavio je načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac.