4. Vinička glazbena večer napunila dvoranu

Napisala on Pon, 13/01/2020 - 09:01,

Pod pokroviteljstvom Općine Vinica održana je u nedjelju, 12.01.2020.godine 4. Vinička glazbena večer. Općinska dvorana je i ovaj put bila premala za sve posjetitelje koji su uživali u prekrasnom glazbenom doživljaju i velikim pljeskom podržavali svakog od glazbenika.

Uz glazbenike s viničkog područja u programu ovogodišnje glazbene večeri sudjelovali su i zbor Stelarium iz Cestice, TS Frajkani i neizostavni promotor kajkavske pjesme Ivica Pepelko.

4. Viničku glazbenu večer svojim su nastupom otvorile članice zbora Stellarium iz susjedne Općine Cestica koji vodi profesorica Lucija Kolar, a nastavile članice ŽVS Leluja pod vodstvom gospođe Katarine Pajtlar. Za nastavak dobre atmosfere pobrinuli su se tamburaški sastavi Frajkani, Vinički tamburaši i Krijesnice, a publika ih je kao i obično, podržala velikim pljeskom, kao i nastup Gabriele Hrženjak, studentice 4. godine Muzičke akademije u Zagrebu. Posjetitelje je naročito oduševio gost večeri Ivica Pepelko koji je jednu od pjesama izveo u duetu s Gabrielom Hrženjak. U obraćanju publici, Ivica Pepelko pohvalio je održavanje takvih događaja te ujedno najavio svoj dolazak i na 5. Viničku glazbenu večer.

Službeni dio programa završio je nastupom viničkog Puhačkog orkestra pod ravnanjem profesora Darka Navoja.

Na kraju programa svim okupljenima u dvorani obratio se načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i zahvalio svim izvođačima koji su svojim nastupima razveselili publiku te sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da se održi 4. Vinička glazbena večer Zahvalio je i svim posjetiteljima koji su se u velikom broju okupili što dokazuje da Viničanci njeguju tradiciju, vole i podržavaju domaću kajkavsku glazbu. 4. Vinička glazbena večer,  završila je zajedničkom izvedbom tradicionalne pjesme 'Narodil nam se kralj nebeski', pri čemu se izvođačima pridružio i načelnik, a publika je zasluženo sve sudionike programa  nagradila iskrenim i snažnim pljeskom.