VINIČANCI NA TRGU U PODNE ISPRATILI STARU GODINU

Napisala on Uto, 31/12/2019 - 09:12,

 

Drugu godinu za redom DVD Vinica, Moto klub Bombelles i Udruga mladih UMAMI Vinica, pod pokroviteljstvom Općine Vinica, priredili su podnevni ispraćaj stare i doček nove godine.

 

Lokacija ispred vatrogasnog doma DVD Vinica bila je prava atrakcija za sve uzraste, koji su od 10:00 sati punili vinički Trg, a navedene udruge pobrinule su se za zanimljiv i raznovrsni program.

 

Uz prigodne gastro delicije te kuhanih napitaka u angažmanu vatrogasaca, djeca su također uživala u aktivnostima kreativnog kutka, za koji se pobrinula Udruga mladih UMAMI Vinica, te pripremila pregršt zanimljivih sadržaja, od bojanja, crtanja, stavljanja svojih želja na „Drvo želja“, fotografiranja u „Instaokviru“ do kolačiće sreće u kojima je svako mogao naći prigodnu motivacijsku poruku.

 

Za dodatnu atmosferu i osmjeh na dječjim licima pobrinuo se Moto klub Bombelles Vinica, koji su u obliku motomrazova, svu djecu darivali blagdanskim simboličnim poklonima.

 

Točno u podne, nakon zajedničkog odbrojavanja, oglasila se vatrogasna sirena, a na vrhu vatrogasnog tornja vatrogasci su zapalili šarene baklje, a nije izostao ni tradicionalni bečki valcer te šampanjac. Načelnik Općine Marijan Kostanjevac svima je poželio sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu te ujedno zahvalio i čestitao udrugama na dobroj organizaciji. Unatoč radnom danu, okupio se veliki broj stanovnika koji su se zadržali par sati što samo dokazuje da naši stanovnici vole ovakvu vrstu okupljanja i zajedništva.