MISA ZA DR. FRANJU TUĐMANA U ZNAK SJEĆANJA POVODOM 20. GODINA SMRTI

Napisala on Uto, 10/12/2019 - 12:12,

Danas na dvadesetu godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana, prvog Hrvatskog predsjednika i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, Viničanci su bili na misi zornici.

U punoj župnoj crkvi sv Marka ev. Misu zornicu predvodio je preč. Valent Posavec, vinički župnik, koji se u propovjedi naglasio važnost i značaj čovjeka koji je poveo svoj narod u ostvarenje višestoljetnog sna stvaranjem vlastite države, te ga usporedio sa Mojsijem koji je također stao uz svoj narod vodeći ga iz faraonskog ropstva. Danas nakon 20 godina ne treba više biti nedoumica i sumnja u ostvarenju cilja, iako je bilo teško pogotovo kroz dane rata i agresije na Republiku Hrvatsku od strane srbočetnika gdje je njegova uloga neupitna, kao i svih naših branitelja pogotovo onih koji su svoje živote položili na oltar domovine, što se nažalost premalo vrednuje i promiče, rekao je načelnik Marijan Kostanjevac.

Nakon mise zornice još po mraku od crkve do spomenika išlo se u procesiji, gdje je vinički župnik predvodio molitvu, a načelnik je sa zamjenicom Mirjanom Jambriško, predsjednikom Vijeća Marijanom Mihalićem te predstavnicima braniteljske udruge položio aranžman i zapalio svijeću. Danas su također nešto kasnije predstavnici Zajednice branitelja Gojko Šušak i Županijskog odbora HDZ-a zapalili svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je jedini u ovom dijelu sjeverozapadne Hrvatske.