SVETI NIKOLA I OVE GODINE RAZVESELIO VINIČKE MALIŠANE

Napisala on Pet, 06/12/2019 - 08:12,

Dan uoči Nikolinja, Sveti Nikola već tradicionalno godinama posjećuje zgradu Općine Vinica, gdje ujedno dariva viničke mališane i to njih više od 350, koji sa nestrpljivošću očekuju njegov dolazak.

Za dobru atmosferu prije i uoči dolaska Sv. Nikole zaslužni su učenici Osnovne škole Vinica koji su priredili pod vodstvom svojih učiteljica prigodnu priredbu. Mališani u pratnji svojih roditelja uživali su u pjesmama, recitacijama i igrokazu na temu Nikolinja, ali pravo oduševljenje zavladalo je kad se pojavio Sveti Nikola.

Uz prigodnu molitvu i poruku djeci da budu dobra i vesela, najmlađem uzrastu Sveti Nikola je osobno podijelio poklone. S obzirom na velik broj djece osigurani su pomagači koji su dijelili poklone svoj ostaloj djeci, a to su i ove godine bile članice Odbora za pripremu i organizaciju Nikolinja na čelu sa zamjenicom načelnika Mirjanom Jambriško.  Zamjenica načelnika je na samom početku programa pozdravila svu djecu i prisutne te zahvalila svima koji su omogućili održavanje Nikolinja u Vinici, a posebno Općini koja je i ove godine osigurala sredstva u proračunu za nabavu prigodnih darova.

Priredbi u čast Svetog Nikole prisustvovao je načelnik Marijan Kostanjevac te predsjednik Vijeća Općine Vinica Marijan Mihalić.