Krštenjem mošta i predstavljanjem viničkih udruga završila trodnevna manifestacija MARTINJE U VINICI

Napisala on Pon, 11/11/2019 - 14:11,

Nakon druge večeri i nezaboravnog koncerta Maje Šuput kao i odličnog nastupa grupe Peti element u šatoru na rukometnom igralištu, ovogodišnja trodnevna manifestacija MARTINJE U VINICI jučer je završila tradicionalnim krštenjem mošta te predstavljanjem  viničkih udruga koje je održano u kino dvorani.

I ove je godine, unatoč kiši , odaziv posjetitelja bio jako dobar, a svaka od udruga potrudila se da za svoju gastronomsku ponudu pridobije što više posjetitelja. Članovi NK i KK Vinica pripremali su kotlovinu, MK Bombelles nudili su kuhane kobasice, DVD Vinica pripremao je omlet sa špekom i lukom, udruga za šport i rekreaciju opet je privukla mnogo posjetitelja na svoj“krumpir v lončeku“ , a članovi ŠRK Vinica pripremali su fish-paprikaš, dok su lovci nudili izvrstan srneći gulaš. UDVDR-a Klub Vinica i ove su godine skuhali grah s kobasicama i špekom , a vinogradari su bili zaduženi da nitko od posjetitelja ne bude žedan. Za desert su se pobrinule vrijedne ruke žena iz Udruge umirovljenika , udruge žena „Katarina Zrinski“ te čuvarice starinskih običaja iz Gornjeg Ladanja.

Svojom ponudom – domaćim čvarcima, kosanom masti i domaćim kruhom oduševili su članovi udruge mladih UMAMI , a članice odbojkaškog kluba Vinica nudile su posjetiteljima likerima koje su same pripremile.

U holu su se mogle pogledati i izložbe rukotvorina Veziljske sekcije „Fijolice“ kao i učenika OŠ Vinica okupljenih u školsku zadrugu „Vrčeki“.

Prije početka programa i samog obreda krštenja mošta sve okupljene posjetitelj pozdravio je načelnik Marijan Kostanjevac, zaželio je svima ugodno druženje uz uživanje u pripremljenim delicijama te mladom vinu te ujedno zahvalio svim udrugama što su se ponovo uključile u organizaciju i pripremu Martinja.

U zabavnom programu sudjelovale su članice ŽVS Leluja te KUD Vinica sa Sv. Martinom koji je bio zadužen da uz pomoć kuma ( a ta je zahtjevna dužnost ove godine pripala Miroslavu Kelemeniću iz TS Krijesnica !) mošt prekrsti u vinu uz brojne špelancije i litanije.

Da je Sveti Martin uspio u „pretvorbi“ vidjelo se iz zabave koja je trajala do kasno u noć uz TS Krijesnice kojima su se pridružili i Vinički tamburaši.