Načelnik potpisao ugovore o novčanim potporama sa 48 redovnih studenata

Napisala on Pon, 11/11/2019 - 12:11,

Ove je nedjelje načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac potpisao ugovore sa 48 redovnih studenata kojima će tijekom akademske godine 2019./20. biti isplaćivana novčana potpora iz općinskog proračuna. Tako će 14 studenata koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske il Koprivničko-križevačke županije na svoje račune svakog mjeseca primati potporu u iznosu od 300,00 kn, a studenti koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru, Osijeku ili u inozemstvu primat će potporu u iznosu od 500,00 kn .

Ovo je već 7. godina kako studentima s našeg područja dodjeljujemo novčane potpore ne samo kako bi roditelje donekle rasteretili već i iz razloga što ulaganje u mlade smatramo najboljom investicijom. Zato u mlade ulažemo od najranije dobi, od rođenja pa sve do kraja obrazovanja. A ako bude mogućnosti, nadam se da će se od iduće akademske godine visina potpore povećati sa 300,00 na 500,00 kn te s 500,00 na 700,00 kn. Ujedno koristim priliku da sve Vas mlade pozovem da se aktivno , svojim idejama, uključite u društveni život svoje općine, poručio je tom prilikom načelnik Marijan Kostanjevac.

U ime studenata na dodijeljenim potporama zahvalila je studentica Antonija Ivančić .

Osim studentima, načelnik Općine tom je prilikom dodijelio i odluke o novčanim potporama šestorici učenika srednjih škola koji se školuju za deficitarna zanimanja, a koji će na svoje račune mjesečno primati potporu u iznosu od 200,00 kn.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić te zamjenica načelnika Mirjana Jambriško.