PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE PRIMILA VATROGASCE DVD-a VINICA I PREDSTAVNIKE OPĆINE

Napisala on Čet, 24/10/2019 - 10:10,

 

 

Predsjednica Republike Hrvatske je u sklopu dana otvorenih vrata dana 18.10.219. godine, primila izaslanstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica, povodom visokog pokroviteljstva manifestacije 130 godina vatrogastva u Vinici.

Tom prilikom predsjednik DVD-a Vinica g. Ivica Lazar zahvalio se Predsjednici u ime svih članova na prihvaćanju pokroviteljstva manifestacije 130 godina vatrogastva u Vinici, te joj je tom prilikom uručio prigodnu zahvalnicu i monografiju 130 godina vatrogastva u Vinici. Uz članove DVD-a Vinica posjetu su nazočili načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i zamjenica načelnika Mirjana Jambriško te počasni građanin Općine Vinice general Mladen Markač i državni tajnik u ministarstvu obrane general Zdravko Jakop, a koji su i najzaslužniji za prijem kod Predsjednice Republike Hrvatska.

Prigodan poklon domaćih autohtonih proizvoda poznatih viničkih OPG-ova uručio je i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac koji je ujedno zaželio predsjednici da pobijedi u predstojećim predsjedničkim izborima te ju pozvao u posjet Općini.

Nakon posjeta Uredu Predsjednice, načelnik i zamjenica Općine Vinica sa izaslanstvom DVD-a Vinica posjetili su Hrvatski Sabor, gdje ih je dočekao Saborski zastupnik Anđelko Stričak, koji im je zaželio dobrodošlicu, te ih upoznao sa radom Sabora, a kasnije su im se u posjetu pridružili i saborski zastupnici Josip Križanić, Sunčana Glavak i Marija Puh.

 

 

Po povratku iz Zagreba, posjetili smo rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, razgledali kuću i napravili zajedničku fotografiju.

Ovo je bio još jedan veliki i značajni dan za naše slavljenike DVD-a Vinica, ali i za Općinu, jer smo prije dva mjeseca ugostili hrvatskog premijera gospodina Andreja Plenkovića, a sad je izaslanstvo DVD-a Vinica i nas iz Općine ugostila predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović, izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.