Članovi ŠRK Vinica održali predavanje za učenika SŠ Arboretum Opeka

Napisala on Sri, 23/10/2019 - 09:10,

U skladu s prethodnim dogovorom s prof. Mirjanom Ivanković iz SŠ „Arboretum Opeka“ članovi ŠRK Vinica održali su predavanje za učenike o samom društvu, vodama na području općine , ribama koje obitavaju unutra i o bolestima koje mogu da se pojave kod šarana. Uz prof. Mirjanu Ivanković, predavanju je prisustvovalo osmero učenika 3.d razreda Srednje škole "Arboretum Opeka" Vinica- smjer veterinarski tehničar.

Predstavnik ŠRK Vinica Ivica Crnko upoznao je učenika s radom udruge, aktivnostima, veličini jezera, vrstama riba i o sistemu ribolova šarana, a član udruge Tihomir Mikac održao je predavanje na temu bolesti koje mogu ugroziti zdravlje šarana i ostalih riba te o vremenu potrebnom za uzgoj i rast ribe.

Nakon predavanja učenici su se okušali u lovu ribe i usput uz nazočnost predavača učili o kontroli zdravlja i prevenciji i zaštiti riba od bolesti. Na veliko zadovoljstvo samih učenika i profesorice dogovorena je daljnja suradnja sa Srednjom školom "Arboretum Opeka" Vinica, a članovi ŠRK Vinica nadaju se da su im pružili nova saznanja koja će im uvelike pomoći u struci.