U VINICI ODRŽAN JOŠ JEDAN KONCERT U SKLOPU 49. VARAŽDINSKIH BAROKNIH VEČERI

Napisala on Pon, 23/09/2019 - 12:09,

U nedjelju je u župnoj crkvi Sv. Marka ev. održan koncert u kojem su sudjelovali švedski glazbeni umjetnici i naša Laura Vadjon. Mladi su švedski glazbenici Jonas Nordberg na lutnji i Marcus Mohlin na čembalu u pratnji naše glazbene umjetnice Laure Vadjon na violini kroz jednosatni koncert prikazali sve ljepote barokne glazbe i oduševili sve koji su došli ćuti i uživati u koncertu, za što su na kraju nagrađeni velikim pljeskom. Na koncertu su izvođena djela iz Zbirke notnih zapisa Gustafa Dübena, švedskog skladatelja i orguljaša.

Po završetku koncerta svim okupljenima obratio se Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica te ujedno u ime svih vijećnika i predsjednika Vijeća gosp. Mihalića zahvalio na dolasku. Načelnik je zahvalu uputio i prečasnom Valentu Posavcu, viničkom župniku na ustupanju prostora crkve za ovaj lijepi događaj, ali i Koncertnom uredu s kojim Općina već dugi niz godina izvrstno surađuje, a što se reflektira održavanjem koncerata u Vinici odnosno župnoj crkvi sv. Marka ev.

- Najveću zahvalu zaslužujete vi glazbeni umjetnici, koji ste nas danas oduševili ovim prekrasnim baroknim djelima, na čemu vam svima zahvaljujem i želim da kao glazbeni umjetnici budete i dalje tako dobri, ali i da imate još puno lijepih koncerata i glazbenih uspjeha, rekao je načelnik Marijan Kostanjevac u svom obraćanju hrvatsko – švedskim izvođačima. Na kraju zahvale i govora načelnika svi prisutni nagradili su izvođače još jednim velikim pljeskom.