U NEDJELJU SE ODRŽAVA 5. BICIKLIJADA VINICA - VARAŽDIN BREG

Napisala on Sri, 18/09/2019 - 08:09,

 

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Varaždin povodom obilježavanja 28. godišnjice oslobođenja grada Varaždina i Varaždinske županije, u nedjelju 22. rujna 2019. godine s početkom u 10 sati, organizira 5. Biciklijadu Vinica – Varaždinbreg.

Start Biciklijade te okupljanje biciklista ove godine je u 9:30 sati u Vinici, kod spomen obilježja 5. bojne A brigade (ispred dvorca Rupčić) te se kreće prema Zelendvoru, Novoj Vesi, Sračincu, Vojarni 7. GBR Puma, Trnovcu Bartolovečkom, Gornjem Knegincu, a cilj je u Klubu Gornji Kneginec ŠRC Mozdernjak gdje je i završno druženje.

Ruta Biciklijade vezana je uz Domovinski rat te povezuje mjesta u Varaždinu i njegovoj okolici koja su imala svoju značajniju ulogu u Domovinskom ratu te obrani Republike Hrvatske.

Organizatori ovom rekreativnom utrkom ujedno obilježavaju i Europski tjedan mobilnosti (European Mobility Week - EMW) koji se svake godine od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije obilježava u cijeloj Europi i obuhvaća preko 1000 gradova, a posvećen je održivom kretanju i mobilnosti.

 

biciklijada VINICA - VARAŽDIN BREG