ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI NOVIH TRIBINA

Napisala on Čet, 12/09/2019 - 11:09,

Pokraj igrališta nogometnog kluba Vinica započeli su radovi na izgradnji novih montažnih tribina kapaciteta 300 sjedećih mjesta. Projekt izgradnje tribina ukupne vrijednosti 458.441,00 kn realizirati će se osiguranjem sredstava LAG-a Sjeverozapad, kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014 - 2020.

Sredstva su osigurana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u maksimalnom iznosu od 252.000,00, dok će ostatak u iznosu od 206.441,00 kn financirati Općina Vinica iz svog proračuna, a za što će Općina slijedeće godine tražiti povrat u maksimalnom iznosu 70%, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ove tribine biti će svakako jedna novina za naš nogometni klub, iako se zbog izuzetno velike neodgovornosti, bahatosti ili politikanstva bivšeg predsjednika nogometnog kluba Božidara Šipeka, športskog diretkora Stanka Lazara i ostalih, ali i uz svesrdnu pomoć potpredsjednika Vlade Predraga Štromara skoro ugasio. Nogometni klub odnosno I. ekipa ne takmiči se niti u jednom županijskom rangu takmičenja, nakon punih 73 godine što se nikako nije smjelo dogoditi. Ovaj popratni i vrijedan infrastrukturni objekt unatoč već spomenutom neodgovornom ponašanju istih nadam se dati će podstrek svim našim nogometašima koji su bili zadnjih godina potjerani ili udaljeni iz našeg nogometnog kluba. Ovime želimo kao Općina dati apsolutnu potporu opstanka jednog od najstarijih poslijeratnih seoskih klubova u Republici Hrvatskoj, a kroz program Općine Vinica i razvoja športa zacrtali smo izgradnju novog športskog centra u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna i tako zauvjek zatvoriti usta onima koji Općinu i mene osobno optužuju za novonastalu situaciju, izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.